Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový džem s ananasem

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Máte přebytky rebarbory? Připravte z nich výborný džem a budete si její chuť moci vychutnat i mimo sezónu. Džem z rebarbory a ananasu má příjemnou chuť, je velmi osvěžující a změklé ořechy uvnitř jsou příjemným překvapením.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 876 kJ /
3 077 kcal
Bílkoviny12,24 g
Tuky1,12 g
Vláknina42,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy735,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 1 cm dlouhé kousky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Krok 2: Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme, dokud za sebou vařečka nezanechává širokou stopu. Krok 3: Pak přisypeme cukr a nadrobno pokrájený ananas bez šťávy a dál vaříme, až se kapka po nalití na studený talíř neroztéká. Krok 4: Nakonec vsypeme ořechy a ještě 1 minutu povaříme. Krok 5: Horké plníme do sklenic, ihned zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak alespoň 10 min.

TIP: Jak zpracovat rebarboru

Zveřejněno 30. 4. 2009

Poznámka autorky Hella

Ořechy není nutno přidávat, i když v džemu změknou a jsou tam velmi dobré.

Tento recept přidávám s laskavým svolením p. Marcely Vrabcové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový džem s ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0BE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový džem s ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0BE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Úžasný lekvár.Ďakujem!

Něco luxusního!!! Ted jsem jí dovařila :-) Dělala jsem s pomerančem,zítra zkusím s ananasem.:-p

Prave jsem dodelala je uzasny!!!!!!;-)

Džem jsem před chvílí dodělala, je opravdu výborný .:yes: Dovolila jsem si přidat foto a samozřejmě i bod:-K

:-p JDU NA TO,ZKUSÍ VÁŠ RECEPT A POTOM PÍSNU JAK TO DOPADLO..:-Dhttp://www.toprecepty.cz

:-p DJDU NA TO,ZKUSÍM VÁŠ RECEPT A DÁM VĚDĚT,JAK TO DOPADLO..:-D

lepší marmaládu jsem nejedla!!!:yes:

Tak já jsem si dneska zrovna přinesla rebarboru od kamarádky, tak ten džem asi vyzkouším.:-)

Také jí zamražuju když jí mám ,ale bohužel též musím od někoho loudit:-//;-(

Tak to zřejmě do toho půjdu! Rebarboru máme moc rádi, pro tu její osvěžující a výbornou chuť, proto Špagi díky;-)
A Tejajo, dobrej nápad s těmi kousky do mrazáku, taková jednoduchá věc a vidíš, to mě nenapadlo, tak děkuji za nápad:-)
Helle letí bodík:yes:
Já vůbec nemám na zahradě rebarboru, to je teda velká škoda a chyba,:-O musím jí někde sehnat a zasadit, koukala jsem, že v marketech je docela drahá:-?:-!

To stojí (jako ostatní tvé podobné recepty) za uložení.+bodík

Bibinka, na koláč si môžeš rebarboru výborne zamraziť. Umyješ, narežeš na kúsky a zmrazíš. V zime len vyberieš a máš ako čerstvú.;-)

Bibinko, zcela 100%-ně!!! Já to využívám hlavně v zimě, pokud se mi nechce nebo nemám zmrazenou rebarboru a ten džem je skvělý :-p:yes:

Myslíte, že by se ten džem dal použít na rebarborový koláč místo čerstvé rebarbory? Bylo by to v zimě super:-!

Tak této marmeládě musím dát bod, protože rebarboru používám jako nádivku nahoru na buchty a my je máme rádi. Marmeláda s rebarbory a s ananasovou příchutí musí být opravdu dobrá. A hlavně kyselá, takovou já můžu :-)

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
rebarborový džem, džem z rebarbory, rebarbora džem, marmeláda z rebarbory, ananasová marmeláda, ananasová marmeláda recept, rebarbora marmeláda, rebarborová marmeláda, marmeláda z ananasu, rebarborový marmeláda, jak zamrazit rebarboru, zmrazování rebarbory, rebarborový džem recept, džem s rebarbory, zmrazení rebarbory, buchta s ananasem, zmrazování ořechů, ananasová marmelády, džem rebarbora, reberborovy kolac

Suroviny:
rebarbora, cukr želírovací, ananas, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu