Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová polévka na paprice

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 985 kJ /
474 kcal
Bílkoviny6,84 g
Tuky30,83 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a vložíme ji do hrnce s rezehřátým sádlem, necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné a nakrájené houby, orestujeme je s cibulkou, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou či vývarem. Rozmícháme dohladka, přidáme sůl, bobkový list a vaříme za občasného promíchání. Krok 2: Asi po 30 min. vložíme brambor nakrájený kostičky, necháme v polévce rozpustit sýr a vaříme, dokud nejsou kostičky brambory měkké. Krok 3: Po odstavení z ohně dochutíme bylinkami, dosolíme a můžeme i opepřit.

Zveřejněno 13. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YAR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YAR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Dnes jsem uvařil. Vynikající polévka. Dal jsem do ní ještě trochu opečené slaniny. Mňam :-K:-K

Díky za recept. Konečně jsem mohl uvařit něco jiného, než je bílá houbová polévka nebo bramboračka s hodně houbami. Chutnala všem. ;-)

kuta1: děkuji za pochvalu:-K

Dnes jsem si vybrala tento recept,hlavně protože mám lesní houby, včera jsme něco málo donesli.;-)Ivulinko moc nám polévečka chutnala ;-)díky:yes:

Simona Skolakova: děkuji za ni, Simi:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

janatka: děkuji za vyzkoušení a za fotečku, jsem ráda, že chutnalo:-K

Dobrá,dala jsem uzenou mletou papriku.:-p

Výborné. Sýr jsem neměl, tak jsem dal nakonec kysanou smetanu. Polévka byla perfektní a druhý den ještě lepší.-). Díky za recept.

Tahle polévka sklidila úspěch. Já sice houby nejím, ale vařila jsem ji pro rodinu a hrnec byl hned prázdný.:yes: Pouze jsem nepřidala sýr, protože ten mi v polévkách nemáme rádi. :-)

:-p to je nádhera:yes::yes::-K

Téhle polívečky jsem si vůbec nevšimla:-O:-//Vypadá a určitě i chutná báječně:-p:-K+1

Moc hezky vypadající polévačka:-p+:yes:

polévky tohoto tipu máme velmi rádi, tak velmi ráda vyzkouším recept:yes:

Ivulinko, zase báječná polívčička :yes::-D

Super polévka :-p +1:yes:

Mám vyzkoušeno a je jedním slovem FAMÓZNÍ!!!!!!!!!! Dcera nemá ráda houby, ale tady v té polévce jí to vůbec nevadí :-D Teď si jí dáváme ke svačince, prostě jsem nemohla odolat :-)

Ivi, nádhera! Ty Tvoje polívčičky. Rozhodně ukládám a vyzkouším. . . Mám namočenou cizrnu, dnes bude cizrnová. :-p:yes:+

Načíst další komentáře (12)

Tématické fráze:
houbová polévka, houbová polévka recept, houbova polevka s paprikou, houbova paprikova polevka, houbová polévka ze zmražených hub, polévka ze zmrazených hub, houbova polevka cervena, papriková polévka s houbami, polévky recepty, houbova polevka s mletou paprikou, paprikova houbová polevka, houbová polévka/recept, polivka s houbami, recept houbová polívka, polévka s houbami, houbová papriková plévka, houbova polevka top recepty, polévka houbová, houbové polévka z paprikou, houbová polévka paprika

Suroviny:
voda, cibule, sádlo, mouka hladká, paprika sušená sladká, sůl, bobkový list, sýr tavený smetanový, pažitka, petrželka, brambory

Přidat fotografie receptu