Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína z kuřecího masa s rýží

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvajs Yvajs

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Minutková příprava jemného kuřecího masa na pánvi je velmi oblíbená, hlavně pro svoji jednoduchost a rychlost, takže ji zvládnete i po náročném dni nebo při nedostatku času. Maso můžete doplnit zeleninou dle chuti, jako příloha je skvělá rýže.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 019 kJ /
1 200 kcal
Bílkoviny82,50 g
Tuky26,26 g
Vláknina3,42 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 177 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy156,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem uvaříme rýži. Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, pak zalijeme větším množstvím vody, osolíme, necháme zavařit a pozvolna vaříme až do doby, kdy je rýže měkká. Krok 2: Rýži scedíme, necháme okapat vodu a rýži promícháme vidličkou. Krok 3: Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na kostky, dáme do mísy a smícháme s kořením na čínu, česnekem, chilli, solí a Solamylem. Koření dáme v množství podle vlastní chuti. Krok 4: Na rozehřátém oleji zprudka opečeme, aby se maso dobře zatáhlo. Krok 5: Pak podlijeme malým množstvím vody, aby se udělala šťáva, krátce ještě povaříme a ke konci přidáme trochu sladké chilli omáčky. Krok 6: Podáváme s uvařenou rýží.

TIP: Jak připravit chutnou čínu?

Zveřejněno 10. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5WL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5WL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Jo tak tu čínu dělám zítra k obědu a moc se na ní těšíme s mužem.Mnam,mnam,mnam:-

výborné:-K

Pisete o tom pekne:-) jdu na to lidi:-)

good:yes::yes::-!

suseny cesnek korenici smes MNAM :)

Já ještě přidávám 2žloutky a kari kořeí, to vše nechám nalozené 3-5 hod.:yes::-Dwww. Top recepty.cz

verijiří 24. 7. 2012 10:12
mňam dělam bez solamylu jde těžce sehnat, ale jinak mňamky super rychlé a chutné jídlo:yes:

výborný recept akorát jsem nešetřila s chilli tak to máme hodně pikantní ale i tak je to výborné. palec nahoru;-)

jsem rada že chutná.:-))

Delicious!!!

hmm:výborné !!!:-)

hmm:

Eliška:jak vam to bude vyhovovat

:-)a ten solamyl mam dat tak jak pisete primo do masa, nebo si ho můžu rozpustit v troše vody a zahustit až v pánvi?

Do receptu jsem přidala trochu worchesterové omáčky.I bez toho by byl výborný.S miláčkem jsme si na tom moc pochutnali :-K

tenhle recept je uplna namka s mamkou jsem zkusila a všichny se málem utloukli mnam!!!♥určitě bych doporučila♥:yes::-8;-)

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
kuřecí čína, čina s ryži, čína recept, čína recepty kuřecí maso, recepty kuřecí maso čína, recept na čínu, kuřecí čína recept, kureci maso na cinu, kuřecí maso čína, čína s rýží recept, jak naložit kuřecí maso na čínu, kuřecí s rýží, recepty kuřecí maso- čína, maso s ryží, recepty čína, cina, recept čína s rýží, recept čína, recepty na čínu, kuřecí maso recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, koření čína, česnek sušený, chilli, sůl, omáčka chilli sladká, rýže, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu