Suroviny
Porce: 4 (do velkých misek)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,84 g |
Tuky | 2,84 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 81,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut.
Krok 2: Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami v rumu.
Krok 3: Přilijeme 2/3 vývaru z koření (před tím z něj ale koření vyndáme), do zbytku vývaru přidáme želatinu, necháme nabobtnat, zahřejeme, aby se rozpustila a pak ji rozmícháme v pyré.
Krok 4: Nalijeme do misek a necháme ztuhnout přes noc v lednici.
Zveřejněno 17. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkové želé (amarouny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pR16
Moje poznámka
Jablkové želé (amarouny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pR16
Nejnovější recepty
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 1 hodinou
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 9 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční jidáše
AnnaGrabmylerova před 56 minutami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
MirkaTioka před 1 hodinou
Velikonoční Jidáše
Akuska před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
mruberova před 2 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
Horyna77 před 3 hodinami
Mrkvové řezy s mascarpone
Lusyl před 4 hodinami
Piškotový beránek
Pajkujka před 5 hodinami
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
JulkazPaseky před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept na amarouny,
amarouny,
jablkové želé,
amarouny recept,
želé z jablek,
jablkové pyré,
jablečné amarouny,
apfelmuss,
amarony,
jablková přesnídávka,
jablková želatina,
recept jablkové želé,
jablečný apfelmuss,
apfel muss,
jablkove přesnídavky,
želé přesnídávka,
želatina z jablek recept,
zele z jablecneho pyre,
apfelmuss recept,
jablečný amaroun
Suroviny:
pyré jablečné,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
skořice celá,
koření hřebíček,
badyán,
rozinky,
rum,
želatina prášková
Komentáře (7)