Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinový sen

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Libor Tafat

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: Jeden plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 261 kJ /
6 277 kcal
Bílkoviny96,86 g
Tuky153,87 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 116,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umícháme těsto a půlku nalijeme na pečicí podložku na plech. Krok 2: Do trouby asi na 10 minut při 180°C. Krok 3: Pak ven, narovnat ovoce a zasypat vanilkovým cukrem. Krok 4: Zbytek těsta nalít na vršek a dát dopéct při 170°C asi 35 minut. Krok 5: Mezitím smíchat smetanu s vanilkovým cukrem dokud se nerozpustí. Krok 6: Vychladlý koláč pomazat bohatě smetanou nechat ztuhnout a zalít želatinou. Já udělal průhlednou. Nechat vychladit a dobrou chuť.

Zveřejněno 23. 8. 2010

Poznámka autora Libor Tafat

Źelatina je ideální z ovoce co použijeme pokud není čerstvé.Pak chce trochu přisladit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový sen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQ2W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový sen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQ2W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tak jsem taky upekla,dovoluji si přidat vlastní foto:-p

Posílám pochvalu, recept vyzkoušen :yes:moooooc dobrý :-);-)

Spagetko, díky moc za vysvětlení. Tak já se teda nebudu bát vlka nic a jdu na to ;-), děkuju.

Help (neregistrovaný/á) - to první pečení je vlastně předpečení, tady je dobré znát vlastnosti své trouby, protože čas a teplota jsou jen orientační,to první pečení jen vlastně spojí plát, ale bude syrový nebo polosyrový, to druhé to dokončí. Chce to hlídat a hlavně vědět, co mi dělá moje trouba. Já třeba to první pečení dělám na 160°C 8 min.a musím plech obrátit, zbytek pak 170°C při horkovzduchu ale jen 25 minut, pak to vypnu,nechám dojít, ale zkouším, zda to je upečené a zda spodek se nepřipaluje;-)

Lidi, já to teda moc nechápu ten postup..;-(. To se vážně dá píct nejdřív jedna polovina těsta, pak se to vytáhne a dá se píct druhá polovina těsta? Vždyť ta spodní bude spálená a vrchní ještě nebude ani hotová... :-O
Chci to zkusit, mám ostružiny za barákem v lese, ale nevim jak na to.. ;-(

Díky Libore, měla jsem strach, aby těsto nebylo moc řídké moc.
Upeču, ostružiny miluji.

Ahoj Ivulinko omlouvám se asi jsem to moc pokrátil.Patří tam dva a půl hrnku té mouky a stejně tak i cukru a to mlíko Jindro taky dva hrnky.Je to pekně řidký a krásně to naběhne.Velikost hrnku už je na vás já mám standartní plech hnědý.Snad to tak bude stačit.Ahoj.LT.:-8

Libore, tak tu študuji tvůj recept, který mě zaujal, ale nějak mi ty suroviny nejsou jasné, hlavně na prvním řádku : cukru.2hrnky mléka, prosím zkus to opravit a používej více mezer a čárky, děkuji;-)

Opravdu 2 hrnky mléka ?

Tématické fráze:
ostružinový koláč s želatinou, ostružinový sen, ostružinový koláč se zakysanou smetanou, ostružinový koláč se želatinou, ostružinový čaj, ostružinové pečení, ostružinová roláda, ostružinové moučníky, ostružinové řezy, ostružinové recepty, ostružinový koláč e želatinou, ostružinový koláč se smetanou, pečení s ostružinový koláč, pečení z ostružin, ostruzinový, ostružinový moučník, rychli ostruzinovy moucnik, ostruzinový kolac, koláč ostružinový s želatinou, peceni na sene recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, mléko, vejce, olej, prášek do pečiva, ostružiny, smetana zakysaná, cukr vanilkový, želatina

Přidat fotografie receptu