Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílková pomazánka s medvědím česnekem

Co udělat se zbylými vaječnými bílky? Bílky jsou vydatné, chutné, dietní a tak jsou ideální na tuto bílkovou pomazánku. Je trochu netradiční, avšak velmi chutná a jednoduchá na přípravu. Navíc ji můžete různě obměňovat a přidávat červenou papriku, cibuli, tvaroh, tavený sýr, majonézu atd.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 155 kJ /
276 kcal
Bílkoviny46,40 g
Tuky9,26 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 73 mg
Sodík 1,39 g
Sůl3,06 g
Sacharidy1,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky nalijeme do mikrotenového sáčku, který jsme vymastili trochu olejem, sáček zavážeme a vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 10 minut do ztuhnutí. Krok 2: Bílky, šunku i listy česneku nasekáme nadrobno, smícháme s pomazánkovým máslem a osolíme podle chuti. Krok 3: Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 18. 4. 2011

Poznámka autorky isindy

V posledních dnech jsem pekla více kynutého pečiva, kam dávám jen žloutky a bílky čekaly nevyužitě v lednici na svůj čas. Vzpomněla jsem si na bílkovou pomazánku Elizy - jen jsem neměla její ingredience, tak jsem improvizovala jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMNR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMNR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vcera jsem tuto pomazanku zkousela a je fakt, ze nez jsem tam pridala ten bilek, melo to "pomazankovou" konzistenci (pak se to pokazilo). Chutove ale super. Takze to budu delavat, ale casteji asi bez bilku (cimz se teda neresi problem prebyvajicich bilku, ale o to ani nemusi vzdycky jit). :-) Takze diky za tip!

Super napad,pouzila jsem tedy masla 2, protoze se mi to zdalo moc huste a dala jsem misto medvediho cesneku asi 5 strousku obycejneho a pro zelenou barvu tam nakrajela nat od jarni cibulky :-) Dekuji za recept :-)

děkuji :-K

Super s tím medvědem:-):yes:

Medveď dochádza, začína kvitnúť. Vrhám sa na kopřivy...:-D

Tak to je výborný nápad na ty bílky:yes: - a ten česnek? Koukám, že nám tu zdomácněl, takže fofrem do přírody a plňte košíky - ale opatně, ochranáři už jukaj za bukem :-D:-D:-D,:-p:-p:yes:

Tuším, že mám konkurenciu...:-D:yes:

hmmm mňam mňam mňam:-p takový dobrotky na chlebík já ráda:-p:yes::yes:
p.s. a koukám, že stav medvědů na českých tocích neklesne jen na slovači:-))

dobrý nápad,vyzkouším;-)+1:yes:

Dělávám stejně,jen bez medvědího časneku,ten fakt nemám;-)dávám obyč:-)Za príma chutnou pomazánku+první bodík letí:-p+:yes:

Tématické fráze:
pomazánka s medvědím česnekem, pomazánky s medvědím cesnekem, bílková pomzánka, pomazánkové máslo medvědí česnek, pomazánka z medvědího česněku, pomazánka medvědí česnek, pomazánka z medvědího česneku na chlebíčky, bílková pomazánka na chlebíčky, bilkove, pomazanka s medvedim cesnekem recept, pomazánka z medvědím česnekem, nejlepsi recepty z medvědího česneku www to je napad.sk, pomazánka z bílků, bílkové pečivo, nápady co s medvědím česnekem, kuře s medvědi cesnekrm, bílkové košíky, recepty s medvědem česnekem, pomazánka s kopřiv a medvědi česnek, pečivo s medvědím česnekem

Suroviny:
bílek, olej, pomazánkové máslo, česnek mědvědí, šunka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu