Pravé italské špagety - Spaghetti
Hledáte lehké a dietní jídlo pro letní dny? Stačí uvařit špagety a přelít je směsí z rozmixovaných rajčat a bazalky. Rajčata nijak tepelně neupravujeme, vynikne tak jejich plná chuť, kterou v sobě právě zralá rajčata skrývají.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 327 kJ / 78 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,16 g |
| Tuky | 0,48 g |
| Vláknina | 3,84 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu. Do vroucí vody dáme lžíci olivového oleje a osolíme. Špagety uvaříme al dente (na skus).
Krok 2: Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme dužinu. Zalijeme vroucí vodou a necháme asi 1 až 2 minuty stát. Odstraníme slupku a dáme do nádobky mixéru. Přidáme bazalku dle chuti a pomixujeme nahrubo.
Krok 3: Špagety slijeme, propláchneme vodou, aby se neslepily a necháme chvilku okapat.
Krok 4: Na talíře dáme špagety a přelijeme tomatem (rajčatovou omáčkou). Můžeme posypat kvalitním tvrdým sýrem.
Zveřejněno 19. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravé italské špagety - Spaghetti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYl0
Moje poznámka
Pravé italské špagety - Spaghetti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYl0
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 minutou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 34 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 36 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 43 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
italske špagety,
italska omacka na spagety,
italské omáčky na špagety,
italské špagety s parmazánem,
pravé italské recepty,
italské recepty,
špagety panzani,
proplachovat špagety,
špagety,
italské špagety recept,
italské špagety s bazalkou,
aby se špagety neslepily,
druhy spaget,
italské spagetti,
italské špagety carbonara,
příprava italských špaget,
pravá italská omáčka,
pravá italská omáčka,
pravé italské omáčky,
špagety recepty
Suroviny:
těstoviny špagety,
rajče,
sýr strouhaný,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
sůl
Komentáře (26)
jednoduchost u těchto jídel!to je itálie;)
chybí sůl pepř,trocha citronove šťávy a parmezán se dává téměř vždy,do ´´omáčky´´ z rajčat a bazalka až těsně na konec