Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno jedna báseň

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dr.Holub

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby předvaření

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby předvaření)

Klasické pečené vepřové koleno se těší velké oblibě zejména v hospodách. Chcete si ho připravit doma a povznést ho na vyšší úroveň? Vykostěte ho, zarolujte a upečte s cibulí a pivem. Výborně chutná teplé i studené.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 440 kJ /
344 kcal
Bílkoviny8,25 g
Tuky0,95 g
Vláknina25,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy55,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno vykostíme, předtím ho můžeme předvařit. Krok 2: Francouzskou hořčici, rozmačkaný česnek a 100 ml piva smícháme. Krok 3: Vykostěné koleno jemně naklepeme a osolíme. Krok 4: Následně potřeme připravenou směsí, zavineme jako, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme do pekáče. Krok 5: Dno pekáče podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulí, zalijeme přibližně 200 ml piva, na to pak položíme roládu. Dáme na cca 90 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Krok 6: Přílohou se hodí např. bramborové placky pečené na sucho, také je dobrý chleba. Je možno přiložit i brambory a zelí, které můžete udělat buď extra, nebo vložit už ze začátku přípravy ke kolenu.

TIP: Vepřové maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 14. 11. 2009

Poznámka autora Dr.Holub

Počet kolen je podle zdatnosti a počtu zúčastněných. Já jsem jich dělal 6 ks najednou.

Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal.

Koleno je možné také naplnit dle chuti - zelí, cibule, anglická slanina atd.

Nejsem autor receptu ani nevím, odkud ho mám (ten Němec mi už začíná schovávat věci), ale několikrát jsem vyzkoušel a různě upravil. Bramborové placky jsou nejlepší příloha.

Foto příležitostně dodám, zatím jsem nikdy nestačil fotit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno jedna báseň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVvA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno jedna báseň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVvA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

František Hrba: Vepřové koleno nikdy nepředvařuji, peču ho nejdříve přikryté, když kůže změkne, naříznu jí na kostičky, dál peču zakryté do změknutí, v průběhu pečení , když je potřeba podlévám. Upečené koleno zůstane šťavnaté a kost se lehce vyloupne. Pivo je nejlepší černé, ale může být i světlé.

Dporučuju podlévat černým pivem - na jedno koleno cca 3 - 4 dcl pivka - to pak zblajznete pomalu s kolenem i pekáček <3:-p:yes::yes:

František Hrba 5. 8. 2016 13:10
myslim si,že čistě vykostit syrové koleno jde vcelku dobře...chce to cvik a praxi,a pak kolik té hořcice...pivka a česneku...bejvá zvykem že se občas udávaj tak přibližné čísla..váha..množství...kusy a tak podobně...
tento recept jsem četl asi takto ...koupil jsem koleno..ovařil jsem ho...vykostil jsem ho...zabalil jsem ho a pak upekl a snědl...kde jsou množství...teploty a časy..

František Hrba:
Koleno se ještě dá... , ale já jsem kdysi na "Nadívané modenské nožičky" vykosťoval syrové vepřové paprčky. Tak to tedy bylo maso:-//
No, víckrát jsem to už nezopakoval...:-D

prosciuto 5. 6. 2016 20:09
Kolena si předvaříme...
Zabudnite, že čítate recept.
Čo to bude znamenať?
Že už sa nikdy na nohy nepostavíte! ;-(
Skúste vypustiť len to nevhodné slovo "si".
Kolena předvaříme...

prosciuto: hnidopichu.
:-K

Zdravím chci se zeptat když už sem si koupil předuzené jak to nejlíp dovedu k dokonalosti? díkec:yes:

Dělala jsem to malinko jinak, ale v podstatě hodně podobně;-). Bylo to skvělé. Přidávám foto :-)

Výborné! Chtěla jsem přidat fotku, ale nestihla jsem to;-)!

...Honzík má pravdu Petro Mach.... tyto výrazy čtvrté cenové skupiny nepatří na tyhle bezva stránky....:no:

Alahatl: :-D:-D No, vypadá to na černého kozla, ono je to na té flašce napsaný... ;-)

Zítra chci vyzkoušet, z jakého piva pečete? Dle obrázku to vypadá na černého kozla?!

už dost, už mi schází sliny..:-))

:-p Naprosto bajecne vcera jsem udelala k veceri a byla premlyvena at udelam za tyden znova...:-K dekuji za bajecny recept

Slintám, pivečkem tmavým nebo světlým podlít.

Jani - Taky se to hned snědlo:-p. Trochu jsem se obávala, koleno bez kmínu? Ale výsledek byl: úžasná chuť sosu, maso samozřejmě nemělo chybu prostě „Jedna báseň”. Panu Dr. Holubovi přeji také pěkné svátky a hodně tak skvělých receptíků a posílám bod:yes:;-)

Sidero, děkuji Vám za přidání fotografie a přeji příjemné prožití Vánočních svátků.:-K

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
vepřové koleno nejlepší recepty, uzené koleno nejlepsi recept, vepřové koleno recepty, nejlepsi pecene koleno, recept na výborné vepřové kolena, pečené koleno na pivu, jak udělat vepřove koleno, vykosteni veproveho kolena, uzené vepřové koleno nejlepší recepty, vykosteni kolena, nejlepší pečené vepřové koleno, nejlepší pečené uzené vepřové koleno, nejlepší vepřové koleno, vepřové koleno, vykoštěné koleno, nejlepší pečené vepřové koleno na zelí, vepřové koleno recept, vykoštěné vepřové koleno, vykoštění kolene, vyborne veprove koleno

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, hořčice francouzská, pivo světlé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu