Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní cibulková

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Talíř horké polévky přijde vždy k chuti. Máte-li rádi mléčné polévky, tento recept je pro vás jako stvořený. Polévka z jarní cibulky, s brambory a vajíčkem, krásně voní po muškátovém oříšku.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 275 kJ /
783 kcal
Bílkoviny48,32 g
Tuky41,92 g
Vláknina11,55 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 520 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy50,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku pokrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo, bobkové listy, cibulku a krátce orestujeme. Krok 2: Přidáme brambory, promícháme a zalijeme mlékem a vodou. Přidáme špetku muškátového květu a necháme krátce povařit. Krok 3: Mouku rozmícháme v trošce vody a vmícháme do polévky. Necháme asi 15-20 minut provařit. Krok 4: Vmícháme kondenzované mléko, kdo má rád hodně mléčnou polévku, vmíchá celou plechovku. Krok 5: Vejce natvrdo oloupeme a pokrájíme. Přidáme do polévky. Osolíme a opepříme dle chuti. Kdo má rád, může přidat trochu octa.

TIP: Jarní zeleninové polévky

Zveřejněno 8. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní cibulková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVOD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní cibulková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVOD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

BronislavaP:tak to mam radost:-8

S tím kondenzovaným mlékem to byla taková dobrota :-K Rozhodně jsem nevařila naposledy...

Lidunka:poteseni na me strane a fotka bajecna:yes:;-)

Přidávám bod a obrázek:-K:-K Výborná polévka, díky za recept;-):yes::yes:

:-p ta je:yes::yes::-K

:-*+:yes:Já"octík"a polévečky i piju,když jsem líná ohřívat:-Ojsem hold čunče a po tak hezké fotce si jdu,byť je hodin mnóžko zalít jednorázovku:-8:-D

Moc dobře vypadá ta Tvoje polívčička :-p:yes:

Srettka, je to presne podľa mojeho gusta...
A okrem toho, tvoja fotka je úžasná!:yes:

;-):-D, poprvé jsem si receptu všimla, když byla polévečka názvem mléčná a chtěla jsem napsat, že podobné věci prostě hodně můžu...:-), jenže musela jsem odběhnout a nestihla to...Tak i když teď mléčná jakoby není, beztak dostane můj bod. Bude báječná...:yes:

Já sice tuhle mléčnou nikdy nejedla, ale nic nemění na tom, že bych si ji ráda nedala, a ta tvoje vypadá náramně jedle a té tvojí profíčkové fotce.

Já mléčné polévky moc ráda a nic na tom nemění fakt, že je teď nevařím.:yes:

já sice mléčnou nerada:-8trauma ze školky:-D:-Dale ta tvoje vypadá jedle..leda,že bych místo mléka dala kefír nebo podmáslí..ale to by byla jiná pohádka..ééé..polévka:-D:-D:-D;-)

Tématické fráze:
cibulková polévka, jarní cibulka recept, jarni cibulkova polevka, jarní cibulka, polévka z jarní cibulky, jarní cibulka recepty, cibulkove kroužky, cibulková polevka recept, polévka cibulková, recepty s jarní cibulkou, polévka s jarní cibulky, jarni cibulka v polevce, recept-cibulková polévka, cibulková jarní polévka, recept cibulková polevka, recepty jarní cibulka, cibulkovy salat, polévka z jarní cibulky a mléka, recept jarní cibulka, cibulkove polevka

Suroviny:
cibulka jarní, olej, máslo, pepř mletý, sůl, bobkový list, květ muškátový, mouka hladká, brambory, vejce, mléko, voda, mléko kondenzované, ocet

Přidat fotografie receptu