Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 970 kJ /
710 kcal
Bílkoviny27,04 g
Tuky28,22 g
Vláknina16,41 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy80,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy omyjeme, osušíme, posypeme bylinkovou solí, špetkou bílého pepře, utřeným česnekem a zakapeme citrónovou šťávou. Do břišní dutiny dáme sůl a kolečka cibule. Ryby necháme odležet nejméně dvě hodiny. Krok 2: Do zapékací misky nalijeme horký vývar, ve kterém jsme rozpustili lžíci másla, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, čerstvou petrželku a kolečka cibule z břišních dutin. Cibuli nahradíme plátky másla, ryby poskládáme do pekáčku a obložíme pokrájenými bramborami, potřenými česnekem. Pstruhy potřeme rozpuštěným máslem.
Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220-230°C. Pečeme 15 minut přikryté a potom ještě půl hodiny odkryté. Průběžně potíráme vývarem s máslem. Krok 3: Mezitím v malém kastrůlku připravíme omáčku ze žloutků, lžíce másla a citrónové šťávy tak, že suroviny prošleháváme na mírné teplotě. Z pekáčku slijeme vývar se zeleninou, přidáme ho k omáčce ze žloutků, za stálého šlehání necháme zhoustnout a dochutíme solí.

Zveřejněno 12. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEOz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEOz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dobrotka,pochutnali jsme si :-):-p:-p:-K

Hezký recept:yes:

Krása jako vždycky :-p:yes::yes:

Joo;-), píšu to níže - Líza se vrátila ze školy v přírodě s tím, že jediné od ryb tam měli smažené prsty a filé pod sýrem a to ona nemá ráda. Protože ale ryby zbožňuje (třeba v lázních si v restauracích dávala jen ryby a jinak vlastně taky...) a chyběly jí, hned včera jsem při čekání na příjezd dětí nakoupila na náměstí čerstvé od ledu a tak baštíme...:-p Měla úplný absťák...;-)

moc hezká rybka, ty máš nějaké rybí období ;-):yes:

:-):yes: krásný recept a fotky smozřejmě také:-K

Krásný recept i fotky:yes::-)+

velmi jedlé foto:-p:-8:-K:yes:
krásný,chuťově vyvážený a ingrediencemi nepřeplácaný recept:-K
bravo:yes::yes::-K

:-p:-K:yes:

Moc se mi líbí ta omáčka, třebaže já ryby raději přírodně.:yes:

Jsem ráda, že se recept líbí. :-) U nás probíhají rybí hody, dcera se vrátila ze školy v přírodě s absťákem...;-):-D

:-*:-p:yes::yes:

mňam,pstruh je moje oblíbená pochutina:-pkrásný receptík:yes::yes:+

joj já taky pstroužka můžu v jakékoliv podobě super:-p:yes:+1

teda el.....ty vrahu:-p pstruha miluju a tenhle vypadá po všech čertech žravě:-p:-p
nádhera:yes::yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
pečený pstruh, pstruh na petrželi, pstruh recept, pstruh teplota pečení, pečený pstruh s bylinkami, teplota peceni ryby, pstruh recepty, zeleninová omacka, pečení pstruha teplota, pstruh s citronovou omáčkou, pstruh na zelenině, teplota pečení pstruh, pstruh smazeny, pstruh smazeny s bylinkami, pstruh pečený v troubě s omáčkou, vývar pstruh, pstruh se zeleninou, pečený pstruh - top receipt, pečený pstruh v troubě se zeleninou, pstruh se zeleninou v troubě

Suroviny:
pstruh, mrkev, petrželka kořenová, cibule, vývar, máslo, žloutek, šťáva citronová, česnek, sůl bylinková, pepř bílý, petrželka zelená, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu