Anglický rohlík
Oblíbené slané pečivo vhodné na svačiny i chutnou večeři. Přípravu těsta výrazně ulehčí domácí pekárna. Můžete tvarovat a obložit třeba i bulky z vykynutého těsta čímkoliv, co vám na "anglických rohlících" bude chutnat.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,80 g |
| Tuky | 42,50 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 29 mg |
| Sodík | 6,54 g |
| Sůl | 16,25 g |
| Sacharidy | 494,02 g |
Postup přípravy
Připravíme kvásek z droždí, cukru, lžíce mouky a 100 ml mléka. Smícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 3: Do mísy dáme zbývající suroviny na těsto, přidáme kvásek a uhněteme těsto. Těsto necháme vykynout zhruba do dvojnásobného objemu. Krok 4: Po vykynutí těsta je již postup shodný jak pro pekárnu, tak pro ruční přípravu. Krok 5: Předehřejeme troubu na 190 °C. Krok 6: Těsto rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme kruhy, které rozdělíme na 8 trojúhelníků. Z každého trojúhelníku stáčíme rohlíky od širší strany k nejužší. Krok 7: Rohlíky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme směsí oleje a grilovacího koření. Na každý rohlík dáme plátek anglické slaniny a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem nebo obložíme plátkem sýra. Krok 8: Pečeme podle vlastní trouby zhruba 20-30 minut asi na 190 °C. Krok 9: Ihned po upečení přesuneme hotové pečivo na mřížku vychladnout.
Zveřejněno 15. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Anglický rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgxr
Moje poznámka
Anglický rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgxr
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 1 hodinou
Likérové špičky
Sahula před 3 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 5 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 5 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 5 hodinami
Tématické fráze:
anglický rohlík se slaninou,
rohlík,
anglický rohlík se slaninou a sýrem,
anglické rohlíky se slaninou,
domácí anglický rohlík,
rohlíky se slaninou,
anglické rohlíky se slaninou a sýrem,
slaninový rohlík,
slaninové rohlíky,
jak udělat anglický rohlík se slaninou,
rohlík recept,
rohlík se slaninou,
recept rohlík,
anglický recept,
anglické recepty,
anglický rohlík z domaci pekarny,
rohlíky s anglickou slaninou,
jak udělat rohlík,
rohlik s anglickou slaninou,
recepty z rohlíků
Suroviny:
voda,
mléko,
sádlo,
olej olivový,
sůl,
kaše bramborová v prášku,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
cukr,
droždí sušené,
slanina anglická,
sýr uzený,
olej olivový,
koření grilovací
Komentáře (128)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Bramborovou kaši jsem úplně vynechala,vůbec není potřeba ji tam přidávat,místo cukru jsem použila sladěnku.Těsto je opravdu přepychové,nádherně pokaždé nakyne a ta práce je s ním jedna radost-krásně tvárné a absolutně nelepivé.Rohlíky jsem plnila dovnitř-sýr,anglická slanina,párek,šunka-různě jsem kombinovala.Na vrch jsem potřela rozšlehaným vejcem a pekla na horkovzduch 25 minut na 190 stupňů.Luxusní a mňamkové.Dovolila jsem si přidat foto.
Janičko,velké díky za skvělý recept !!
Vynikající Anglické rohlíky prodával náš Albert. Pekl tam můj vyučenec. Má je ráda vnučka Adélka.
Plahopřeji ke zveřejnění v kalendáři.
v první řadě děkuji za recept, ale stejně bych se chtěl zeptat. Jsem chlap a nikdy jsem neslyšel nic o sušeném droždí. Když bych tam dal takovou tu jednu kostku, bude to ok? Hlavně mi jde o množství... Děkuji
wikky: děkuji
A ne, že napíšeš, že tam nemáte ani slaninu
Posílám bodíka.
Jen doufám, že nevyhraješ ten parní hrnec, to by kluci museli kvůli tobě přidělat kategorii parní hrnec, jak by si sem sázela jeden recept za druhým
Bodík jasně letí za celkový dojem