Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký mřížkový moučník s rebarborou a tvarohem

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby přípravy v pekárně

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby přípravy v pekárně)

Kyselá chuť rebarbory a jemná chuť tvarohové náplně se skvěle doplňují. Vyzkoušejte tuto kombinaci v tomto vynikajícím křehkém moučníku s mřížkou z těsta. Těsto jednoduše připravíte v domácí pekárně, díky tomu je příprava opravdu snadná.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme mléko, vajíčka, citronovou šťávu. Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukry, sůl a dáme do pekárny. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný tuk a zapneme pekárnu na program Těsto. Krok 2: Až začne pekárna míchat, hlídáme konzistenci těsta a dle potřeby ji upravíme moukou nebo mlékem. Těsto musí být měkké, nelepivé - při válení se nesmí lepit na váleček. Krok 3: Mezitím oloupeme a nakrájíme rebarboru a podusíme ji v troše vody s cukrem. Poté necháme vychladnout. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozpálíme na 170 °C. Krok 5: Když je těsto hotové, odebereme jednu třetinu a dáme ji stranou. Ze zbytku uválíme placku a dáme na plech. Z těsta také vytvarujeme okraje. Krok 6: Do vychladnuté rebarbory přidáme 1 lžičku pudinkového prášku. Krok 7: Druhou náplň připravíme smícháním tvarohu, cukru, vanilkového cukru a 2 lžiček pudinku. Krok 8: Na část těsta dáme rebarborovou náplň, na druhou část těsta rozetřeme tvarohovou náplň. Nakonec vytvoříme ze zbytku těsta mřížky, které dáme na náplně. Krok 9: Pečeme asi půl hodiny dorůžova.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější otázky o rebarboře

Zveřejněno 16. 5. 2009

Poznámka autorky Boubelinda

Inspirováno na stránkách Mimibazar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mw0p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mw0p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

kaculinka00: Zmastila jsem to po vás úplně stejně, jen se zaprášilo, děkujia bodík oběma:-):yes::yes:

tak já jsem to trošku zmastila:-O, recept vyfotila a neviděla pak foto, jen popis..takže jsem myslela, že na těsto dám ten tvaroh a rebarboru na něj... a výsledek je božský:)všem moc chutnal a zítra ho upeču znovu :-) děkuji za skvělý recept..:yes:

:-p:yes:

Potřebovala jsem spotřebovat loňskou rebarboru, tak jsem zvolila tento recept. Ztužený tuk jsem nahradila Herou a k rebarboře přidala trochu skořice. Jemná chuť tvarohu s nakyslou rebarborou se skvělě doplňuje a příprava v pekárně zabere minimum času. Skvělý a rychlý moučník.:-p8:-p

právě jsem dala do trouby a posílám bod :yes: podle mlsných pohledů zbytku rodiny soudím, že noc nepřežije ...;-)...doplnění po vychladnutí a ochutnání - je vznikající, rozhodně budu dělat častěji...díky za recept:-K

Ten je:yes::yes::-p posílám 6 bodík

Moučník se mi povedl a všem chutnal .Přidám recept na rebarborové řezy také dobré.

Pěkný koláč:yes::yes::-) +

A zase rebarbora, mńam!!!!!!:yes::yes::yes::yes: To bude z čeho vybírat, až mi vyroste!!:-):yes:

Tak ten bych si hned dala :-) Rebarborový i tvarohový :-) Bodík:yes::yes:

Boubelindo, tak ti ani nevím z které půlky bych si nabídla, tvaroh i rebarboru my rádi:-p tak asi od každého....Dávám ti bodíka za recept i za fotky:yes:

Tématické fráze:
rebarbora recepty, recepty z rebarbory, mřížkový koláč s rebarborou, recepty s rebarborou, mřížkový koláč s tvarohem a rebarborou, rebarborovy moucnik, rebarbora s tvarohem, křehký rebarborový koláč s tvarohem, recepty z rebarbory s tvarohem, křehký a rychlý mřížkový koláč, tvarohovy mřížkový koláč s rebarborou, recepty rebarbora, mřížkový rebarborový koláč, křehký koláč s rebarborou, rebarbora recept, rebarbora-recepty, nejlepší recepty s rebarborou, rebarborový mřížkový koláč, jablkový koláč, rychly moucnik s rebarborou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, tuk, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, sůl, šťáva citronová, mléko, rebarbora, cukr, tvaroh, cukr, cukr vanilkový, pudink

Přidat fotografie receptu