Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený chřest

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Chcete ochutnat chřest jinak než s holandskou omáčkou? Vyzkoušejte ho obalit v trojobalu a osmažit. Křupavý chřest je výtečný jako rychlá večeře podávaný s čerstvým salátkem nebo jen tak k zakousnutí.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie967 kJ /
231 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy6,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest oloupeme a odstraníme zdřevnatělé konce. Krok 2: Chřest povaříme asi 10 minut v osolené vodě s plátkem citronu a lžičkou cukru. Poté ho necháme okapat v sítu a osušíme. Krok 3: Chřest obalíme v mouce, rozšlehaných mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance. Krok 4: Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

TIP: Nejlepší recepty z chřestu

Zveřejněno 9. 5. 2011

Poznámka autorky maris

Tip na odstranění dřevnatých částí: chřest uchopíme oběma rukama a mírným tlakem ohýbáme do oblouku. Chřest se zlomí v místě, kde končí jeho zdřevnatělá část. Odlomené kousky a vývar z chřestu použijeme na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MERP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MERP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Hanes: přiznávám, že tento recept nedělám často, je tu už deset let a za tu dobu jsem ho dělala jen párkrát. Nám chutná, to ano, ale je mi trochu líto, že se celkem ztratí jemná chřestová chuť. Děkuji ale za vyzkoušení;-):-K

Tak bohužel, můj mlsný jazýček této úpravě bodík nedává. Sice jsem to snědl, ale přídavek nevyžaduji :-)

Chřest jsem nikdy nedělal. Ale včera zakoupen a večer polovina připravena s holandskou omáčkou. Mimochodem se steakem z kuřecího prsa super. No a dneska bude druhá polovička, smažená:-)

Jak může někdo takovou lahůdku jako je chřest takhle zmařit :no::no::no::no::no::no::no::no:

jipohe: a proč zmařit??????Máš možnost sem dát receptíky s chřestem,tak pojď ať se pokocháme Tvými nápady co s chřestem udělat,mne se vždy líbí když si někdo vytipuje sezoní recepty a pak se kochá,no fajn,ale dej svůj proč né tuto možnost máme každý!!!!Tak už se těším na tvé receptíky s touto lahůdkou chřestem a věřím,že né jen já!!!!!Tak šup sem s receptíkem;-)

:no::no::no:

Teda oloupat a obalit chrest, to byla piplacka :-D Ale je to dobrutka, chutna mi to jako smazeny kvetak :-D Mela jsem bily chrest a strasne moc se lamal. Jedine co mi neslo bylo loupani dle rady v receptu, takze jsem musela pouzit skrabku. Jak rikam, byla to piplacka. Ale jinak :yes:

Moc Děkuji za skvělí nápad,mám chřest v lednici připavený na polévku,ale tohle dude určitě 100 krát lepší.Jdu nato:-p:yes:;-)www.toprecepty.cz

ja sparglu milujem ale nikdy som si ju nevyprazala, raz to skusim.

jéé:-O, už je tam:-8:-8:-))

marcik: moc děkuju za vyzkoušení a mám radost, že chutnalo. Díky za krásnou fotku a za bodík, který se ale někde zatoulal;-):-))

i tato úpravu chřestu je výborná:-p, máš 17:yes:

:-p:yes::yes::-K

tak to je super receptík,to chce vyzkoušet a i manipulaci s chřestem jak na to;-):yes:+1:yes:

Tak tohle zaslouží poklonu za nápad, který mne nenapadl a protože mám chřest rád, tak to jisto jistě vyzkouším. +bodík 15

Daniella O.: Dani děkuju.:-) Tady je sice debata o konzervovaném, ale já měla taky čerstvý, ale bilý. Zelený by byl asi lepší.;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
úprava chřestu, recepty chřest, recepty z chrestu, chřest recepty, jak upravit chřest, sterilovaný chřest, chřest recept, recept na chřest, jak upravit bily chřest, obalovany chrest, chřest, chrest a jeho uprava, recepty na chřest, recept na úpravu chřestu, recept chřest, chřest úprava, smažený zelený chřest, bílí chřest, recepty na úpravu chřestu, chřest v trojobalu

Suroviny:
chřest, vejce, mouka hladká, citron, strouhanka, cukr, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu