Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandarinkový dort

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Masula Masula

Snadný

Suroviny

Porce: 8-12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 658 kJ /
3 504 kcal
Bílkoviny54,81 g
Tuky95,35 g
Vláknina8,46 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 557 mg
Sůl1,89 g
Sacharidy602,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 125 g tuku, 125 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 čajová lžička prášku do pečiva, z těchto surovin vypracujeme těsto, které vytlačíme do tukem vymazané dortové formy o velikosti 26 cm do okrajů poloviny formy = 3 cm. Krok 2: Z 1/2 litru mléka a 2 sáčků vanilkových pudinků uvaříme hustý pudink podle návodu a zašleháme 180 g cukru a 3 zakysané smetany, 1 vanilkový cukr a 1 polévková lžíce šťávy z citronu do hladké hmoty, kterou nalijeme na těsto. Krok 3: Mezi tím jsme si dali na sítko mandarinky vykapat a šťávu si schováme na přípravu želatiny. Mandarinky poklademe na náplň a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 1 hodinu. Krok 4: Necháme trochu vychladit a připravíme si želatinu podle návodu ze 1/4 litru šťávy z kompotu mandarinek, 2 polévkové lžíce cukru, 1 červené želatiny rychle tuhnoucí a nalijeme na mandarinky a necháme ztuhnout nejlépe přes noc.

Zveřejněno 23. 5. 2011

Poznámka autorky Masula

Recept mám z Německa, kde jsem ho poprvé jedla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WmJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WmJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Pokud jste s to sehnat mandarinkový koncentrát Sunquick, pak zkuste tento dortík, je to špica:yes:
http://www.labuznik.cz/recept/mandarinkovy-dort/

ivulinka:Děkuji za bodíky,když je hezky vychlazený je opravdu osvěžující.:-*

Máši, ten je nádherný a bodl by mi k odpolední kávičce:yes:

:-p mňam:yes:

:-p+:yes:Moc hezké a určitě i chutné:-*

Krásný a lákavý:-p:yes:

Tématické fráze:
mandarinkový dort, pečeme dorty návody recepty, mandarinkový kompot recept, mandarinkový kompot, domácí mandarinkový kompot, dort s mandarinkami, želatina z kompotové štávy, recept na mandarinkový kompot, domácí želatina na dorty, láďa hruška mandarinkový dort, želatina návod, želatina z pudinku, želatina na dort, jak udělat mandarinkový kompot, dort mandarinkový, zakysaná smetana želatina, recept na mandarinkovy dort, náplň do dortů ze zakysané smetany, mandarinkovy dort se zelatinou, kompot domácí mandarinkový

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, smetana zakysaná, šťáva citronová, mandarinky, želatina červená, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu