Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Extra projahodovaný řez

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 640 kJ /
1 109 kcal
Bílkoviny36,24 g
Tuky60,18 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy105,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce s cukrem a esencí vyšleháme do bělavé pěny, postupně vešleháme střídavě vodu a olej. Potom opatrně vmíchat mouku s práškem do pečiva a nakonec jahody na drobno, lehce poprášené moukou. Krok 2: Nalijeme od krajů do vystříkané formy a pečeme na cca 160°C d růžova. Ozkoušíme upečenost špejlí, zda je po vytažení suchá. Krok 3: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. V závěru do něj vhodíme pokrájené jahody, zamícháme a necháme přikryté vychladnout. Krok 4: Do vychlazeného pudinku vešleháme tvaroh. Krok 5: Polovinu naneseme na korpusek, poklademe rozpůlenými jahodami. Pokryjeme zbytkem krému. Vrch ozdobíme jahodami. Boky jeho plátky. Krok 6: Uvařenou želatinu nanášíme mašlovacím štětcem na ovoce a jemně mezi něj. Krok 7: Necháme vychladit a druhý den průbnem, zda zvládneme košt.

Zveřejněno 25. 5. 2011

Poznámka autorky srettka

Manžel přivezl plato jahod a já se bála, aby se nezačaly rychle kazit, takže taková fofr improvizace ;-)

Dneska tu vypukla jahodová invaze, tak jsem se přidala a povýšila invazi na jahodové tsunami :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Extra projahodovaný řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M78m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Extra projahodovaný řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M78m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Clovek par dni chybi a utece mu takova nadhera +25 :yes::yes::-K.

U nás ten pudink kupuju v Kaufu;-) A jinak dobrá kombinace ingrediencí, kde jsou jahůdky, tak to bych mohla:-)):-*:yes:

srettka: Mockrát děkuji, mérknu po něm ;-) Moc mne láká ta příchuť :-p

To zase někdo zapšklý hodil jedovatou slinku:no: ...jenže má smůlu ;-) Urážlivé komentáře se tady mažou :-))

Iljusa: ili je to ve fotkách. myslím,že jsem ho koupila v Kaufu, ale budou ho mít jistě i tam, kde mají širší sortiment...Globus,Tesco;-)

sretti - prosím, nemáš někde foto toho pudinku s příchutí jogurtovou :-? Nebo alespoň výrobce - plosím, plosím, smutně koukám ;-)

jana :janičko,já miluji trapárny:-* trapárny-to je prostě moje, je to moje slabost a vášeň a proto jsem se sem přišla náležitě ztrapnit, se svým trapným řezem,posazeným ještě trapnějšími jahodami. sháněla jsem se na trhu po extra trapných jahůdkách,ale měli fakt jen tyhle jemně trapné:-8 tak snad tuhle trapnost rozdýcháš:-8:-D:-D

:yes:

Hezký dortík Sretti.
Jano neregi., jděte se věnovat něčemu užitečnějšímu a vybijte si negativní emoce třeba u vaření nějaké dobroty, kterou nám předvedete, rádi se přiučíme:-)).

:-p:-p to je mňamka:-K

To teda je jahoďák.:yes::yes::yes:Sem s ním .;-)U nás jahody tak zatim na košt,ale až bude sezóna.....:-p:-p:-p

Pajaja:jeste tuhne,takze VYDRZAT ;-)
p.s.nejsem totiz doma:-)

Pajaja:....řez dortem + srettky adresa!:-D:-D

. . . ale ten řez dortem tu chybí! Jinak krása :-p:yes:+

:-O nádhera! Fakt jedničkové!!!:yes:

Řez??-Snad bomba dort-jupíííí.:yes:

fofr improvizace??? Se picnu... Krásný dortík.:yes::-p

sretti - velká krása:yes::-)+

:-p:-*:yes:

:-O:-Knádhera:yes::yes:

nádhera :-K

Taky si říkám, že jahody jsou v kurzu!:-D:yes:

Mňam,hned bych si dala:-p:-*:yes:

srettko, nezlob se na mě...ale víš co?? :-// jdi do ... černého lesa :-//...prohlédnout si peklo :-//...tam za takové hříchy skončíš :-8:-8:-D:-D:-D
jak mám sundat kila, když tu servíruješ takové vymazleniny????:-8:-8:-8:yes:

:-O:-*Co mi to tady"holky"dnes podstrkujetééé:-Otakové dobroty,to se kámoškám nedělá;-):-D:-D
Sretti ta tvarohovo-pudinkovo-jahodová náplň musí být velká dobrota i bez toho korpusu:-*Zákusek je parádní:-p+9:yes::yes:

:yes:taky krásný dortíček:-*

Za jahody palec nahoru:yes:

:yes:

I Ty, Brute :-?;-):-p:-D:yes:

pardon, jen jsem slepila dohromady pár vajec a pár jahod:-8:-8

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
řezy třešně recept, řez třešní, dort jahoďák, rezy s třešněmi, tvarohovy řez globus, globus tvarohovy řez, jahodák dort, jahodovy rez z globusu, globus dorty rezy, bublaniny s třešněmy, borůvková bublanina, moučník jahoďák, jahodový dort z globusu, globus jahodový řez, jahodový řez s třešní, recept na jahodovy rez z globusu, řez z třešněmy a tvarohem želatinu, jak nanášíme želatinu, řezy zapomenutá vášeň, prášková želatina do krému

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, esence vanilková, voda, olej, prášek do pečiva, jahody, pudink jogurtový, cukr krupice, jahody, tvaroh červený, mléko, želatina prášková, jahody

Přidat fotografie receptu