Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Svérázný popis zapečených francouzských brambor vás jistě zláká k vyzkoušení. Brambory zapékané s uzeninami a dochucené zajímavou kombinací tavených sýrů chutnají dobře a při jejich přípravě zpracujete zásoby z lednice.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 007 kJ /
3 587 kcal
Bílkoviny152,09 g
Tuky167,10 g
Vláknina52,40 g
Cholesterol 1,92 g
Sodík 5,42 g
Sůl12,26 g
Sacharidy344,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit brambory i se slupkou. Hluboký plech vymažeme oříškem sádla a rozhodíme na něj nakrájenou cibuli. Krok 2: Na kousky nakrájíme kabanos a k tomu můžeme přikrojit i špekáčky nebo uzený bůček. Směs pokmínujeme, opepříme, posolíme, posypeme troškou tymiánu, podlijeme vývarem a opečeme. Krok 3: Uvařené brambory oloupeme, přetlačíme přes kolečko a smícháme s opečenou "uzeninovou" směsí. Dáme je na plech, vrch potřeme ochucenými tavenými sýry a opět podlijeme vývarem. Posypeme petrželkou a dáme do trouby. Krok 4: Když se sýr pěkně rozteče a zezlátne, zalijeme brambory rozkvedlanými osolenými vajíčky a ještě 10 minut dopečeme.

TIP: Francouzské brambory - jak do nich připravit maso

Zveřejněno 10. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l87r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l87r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

jako když pejsek s kočičkou pekli dort, někdy je méně více :-D

Pridávam 19.bod a fotku;-)Robievam francúzske zemiaky tak isto,teda údeninu dám podľa toho,čo je práve doma a treba to minúť:-8 ale tie tavené syry sú dobrý nápad:yes:a recept je vtipne napísaný:-D:yes::yes:

tohle můžu, bodík už letí:yes::yes:

:-D:-D:-D Na tom není nic nedobrého.Občas je potřeba improvizovat a tohle vypadá výborně a prubla bych to i po výplatě.Hned bych zařízla do pekáčku.:-)):yes::yes:

Kadlíku-mě jednou opravdu z těch tvých popisů postupů vaření trefí:-D:-DUž vidím,jak psíkům odtrhujete od"tlamiček":-O:-D:-D
Znám zapékané brambory,ale né z taveňáky,jak tady uvádíš;-)Dobrota to určitě bude:-p+13:yes::-*

Podobným zapečeným bramborám se špekáčkem říkáme Francouzské brambory. :-) Jsou velice dobré a jíme ji nejenom před výplatou.:-)) Vývarem je ale nepodlívám a ani nepotírám sýrem. Ke špekáčkům přidávám mraženou zeleninu = kukuřici s hráškem.:-p Kadlíku, ty se máš, když jsi ve sklepě našel brambory. Poslední dobou jsou brambory moc drahé - 1kg za 18,- 20,-Kč. :-( Bohužel v současné době bramborová jídla nepatří mezi levné recepty.:-( Proto se musím smát, že si jídlo nazval předvýplatové.:-)) Já bych spíž řekla povyplatové.:-D Nic to ale nemění na tom, že tvé předvýplatové brambory vypadají báječně.:yes::-))

srettka::yes::yes::yes:

Chutnalo by nám to i po výplatě:yes::yes:

No, tví psi se mají fakt dobře!:-D Jen dotaz, proč ještě podléváš vývarem? Není to pak rozvařené? Jinak myslím, že tohle jídlo i s tím, co jsi měl pro psy bych si klidně dala i v neděli;-):yes:

jANICKA:zdá se mi, že z toho uzeného veleúdivu se ti poplašila klávesnice:-D

No na předvyplaťák tam je dobrot:-O sem to viděla na kilo brambor,dvě kolečka salámu,půl cibule a jedno vejce:-)) a vona takováhle atomovka;-):yes:

Dejte si Jani těch uzenin a vajec a taky taveného sýra míň, když vás pohoršují, nejen, že jídlo bude zdravější (ačkoliv na nesmažených vajíčkách nevidím nic nezdravého) ale ještě ušetříte :-p. Předvýplaťačky vypadají úžasně Kadliku :yes::-K.

Já si myslím,když už název napovídá předvýplatové....tak se asi kouká hlavně na to,aby se člověk najedl;-):yes:

jANICKA:

stačí spočítat váhu... a je toho /2 porce ještě zbývají na dnešek/ 6 porcí. Takže to je jedno vajíčko a 100 g "uzenin" které se nijak neudily, na jedno jídlo. To se mi až tak moc nezdá...:-! Jinak je to samozřejmě váš názor, a souhlasím s tím, že ty skorouzeniny nejsou to pravé ořechové...

JANICKO, tak to tak neprožívejte, občas se zhřešit musí, co by to jinak bylo za život:-K:-)

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
francouzské brambory recept, francouzské brambory, kadlikovy recepty, top recepty z brambor, francouzské brambory se špekáčkama, francouzské brambory s hráškem, jak vařit staré brambory, brambory recepty, levne recepty z brambor, recept na francouzské brambory, recepty z brambor, staré brambory, bramborové recepty, recept z točeňáku, co uvarit ze starych brambor, recepty ze starých brambor, co ze starých brambor, co varit z brambor, francouské brambory se špekáčkama, vegetariánské francouzské brambory

Suroviny:
brambory, salám točený, špekáček, bůček uzený, cibule, vejce, sýr tavený s nivou, sýr tavený se šunkou, sýr tavený s hermelínem, sádlo, vývar vepřový, sůl, pepř mletý, tymián, česnek, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu