Nadívané hovězí hrudí
Nadívaná masa patří bezesporu ke slavnostním obědům. V tomto receptu najdete návod na plněné hovězí maso, konkrétně jeho hrudní části. Proříznutý otvor naplníte směsí toustového chleba, sušené šunky a koření. Servírované plátky pak doplní lahodný výpek z pečeného masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 724 kJ / 2 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,08 g |
Tuky | 143,43 g |
Vláknina | 7,60 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 885 mg |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 64,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečivo nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem.
Krok 2: Oddělíme bílek a žloutek a bílek vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutek utřeme s polovinou másla, špetkou muškátového květu a pepřem. Přidáme sůl, vyšlehaný sníh a nasekanou petrželku. Dobře promícháme s pokrájenou sušenou šunkou a vlhkými kostičkami pečiva.
Krok 3: Do masa vyřízneme kapsu (po vláknech) a dáváme pozor, abychom ho neprořízli (viz obr.). Vytřeme ji solí a naplníme nádivkou.
Krok 4: Otvor zašijeme a maso na povrchu osolíme.
Krok 5: Zbytkem másla potřeme povrch masa a vytřeme pekáček.
Krok 6: Cibuli nakrájíme na centimetr silná kolečka a položíme na dno pekáčku. Na cibule položíme maso, trochu podlijeme horkou vodou nebo vývarem a vložíme do trouby, předehřáté na 220 °C.
Krok 7: Po deseti minutách stáhneme na 170 °C a pečeme 2-3 hodiny, zčásti přikryté pokličkou. Podle potřeby podléváme horkou vodou a maso obracíme.
Krok 8: Upečené maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a udržujeme teplé, třeba v chladnoucí troubě.
Krok 9: Výpek přecedíme a vysmahneme na tuk. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem. Prošleháme, snížíme teplotu na minimum a necháme 20-30 minut lehounce táhnout, až tuk vystoupí na povrch šťávy.
Krok 10: Alobal rozbalíme, maso necháme odpočinout a krájíme na plátky, které přeléváme šťávou z výpeku.
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadívané hovězí hrudí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GGK
Moje poznámka
Nadívané hovězí hrudí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GGK
Nejnovější recepty
Mrkvový beránek a kakaové slepičky a vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Ovocná tlačenka
Přidáno před 4 hodinami
Kakaové muffiny s borůvkovým tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky s jahodovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Rizoto s chřestem a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové mlsání v mističce
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zauzený zelný " Eintopf"
Sahula před 2 hodinami
Chábovica (zelná polévka)
Sahula před 2 hodinami
Pampeliškový sirup
Borisovaanna před 3 hodinami
Kuřecí čínské nudle
Misicka77 před 3 hodinami
Beránek biskupský
Moanka před 5 hodinami
Věnečky z odpalovaného těsta od Marcely
PetraBrno před 8 hodinami
Zelený chřest s hráškem
trdlo před 9 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Markettt před 9 hodinami
Fazolové lusky jako příloha k masu
evinkaaa před 10 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Michaela86 před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí hrudí bez kosti recepty,
telecí hrudí recepty,
telecí hrudí recept,
hovězí hrudí bez kosti,
pečené hovězí hrudí,
hovězí hruď,
telecí hrudi,
hrudi,
nadívané telecí,
hovězí hrudí bez kosti recept,
recepty z hovězího hrudi,
recept na telecí hrudí,
hovězí hrudí bez kosti - recepty,
hovezí hrudí guláš,
pečené hrudí,
hovězí hrud recept,
pečené telecí hrudí,
recept z hoveziho hrudi,
hrudí recept,
recepty telecí hrudí
Suroviny:
hruď hovězí,
chléb toustový,
vejce,
mléko,
máslo,
šunka sušená,
cibule,
květ muškátový,
pepř mletý,
petrželka,
mouka hladká,
sůl,
vývar masový
Komentáře (24)