Jehněčí kýta na česneku
Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou nám bude rozpadající se maso. Dobrou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 268 kJ / 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,05 g |
Tuky | 11,31 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,02 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 40,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a česnek smícháme se solí. Tuto směs vetřeme do kýty a pak kýtu lehce potřeme olivovým olejem. Necháme hodinku uležet.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 3: Do hlubšího plechu dáme cibuli, koření, libeček, 1 lžíci olivového oleje a všechno zalijeme vývarem nebo vodou. Kýtu můžeme péct dvěma způsoby. Na mřížce nebo přímo v plechu.
Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme dohromady asi 3 hodiny na 160 stupňů. V polovině času maso obrátíme. Průběžně doléváme do plechu vodu a kýtu občas polijeme výpekem.
Krok 5: Zhruba 10 minut před koncem pečení přidáme do výpeku 1-2 lžíce hladké mouky a promícháme.
Krok 6: Po upečení maso vytáhneme a naporcujeme. Z výpeku odstraníme koření a můžeme vše rozmixovat dohladka.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8M5
Moje poznámka
Jehněčí kýta na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8M5
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 5 hodinami
Turecká vejce
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno 4. 4. 2025 14:04
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tacos s mletým masem
Nelinka2013 před 25 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
KuchtaBuchta před 26 minutami
Bábovka Ing. Petr
Tystynka před 28 minutami
Pečené brambory se smaženou cibulí a sýrem
Tystynka před 30 minutami
Pečený losos v alobalu
vanilj před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Efka17 před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaGrabmylerova před 3 hodinami
Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným
Kava 2 před 3 hodinami
Banánový koláč podle R.Vaňka
TerezaD před 3 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kýta,
jehneci na cesneku,
jehněčí kýta recept,
jehněčí kýta nejlepší recept,
pečené jehněčí na česneku,
jehněčí maso recepty kýta,
jehněčí kýta recepty,
jehněčí pečeně na česneku,
recept na jehněčí kýtu,
jehněčí maso na česneku,
jehněčí pečeně recept,
recepty jehneci kyta,
jehněčí pečeně,
recepty z jehněčí kýty,
recept jehněčí kýta,
pečené jehněčí maso na česneku,
skopová kýta na česneku,
jak upravit jehněčí maso,
recepty na jehněčí kýtu,
jehněči pečeně recepty
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
sůl,
cibule,
olej olivový,
mouka hladká,
libeček,
koření nové koření,
jalovec,
vývar masový
Komentáře (16)