Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebírka z Kolkovny

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 838 kJ /
1 156 kcal
Bílkoviny41,41 g
Tuky105,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy8,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené). Ppřidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni asi hodinku a půl. Krok 2: Po uvaření dáme maso do velké mísy s marinádou, kterou jsme si připravili z piva, oleje, prolisovaného česneku a koření, promícháme a necháme hodinku odležet. Krok 3: Troubu si rozehřejeme na 180°C, maso přendáme i s marinádou do pekáčku a pečeme asi 15 minut z každé strany. Průběžně potíráme šťávou.

Zveřejněno 22. 6. 2011

Poznámka autorky Mirusha

http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/nej... inspirace zde :) Já použila pivo světlé a jelikož jsem neměla kořenící směs Country mix, tak jsem si ho z dostupných surovin namíchala sama :) Prodloužila jsem i dobu pečení, jelikož jsem nepoužila jen žebra, ale rovnou celý bok.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka z Kolkovny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAL5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka z Kolkovny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

V Kolkovne jsem pracoval 5 let a rozhodně se zde takove zebra nikdy nedělali. Z toho co zde uvadite za koření se vetsi cast nepouzivala a uz vubec ne med

:-p

Poslala jsem fotografii z realizace, žebírka jsou takto velmi dobrá.:-p Jen mi marináda přišla příliš řídká a dost jí zbylo v pekáči, příště dám piva o dost méně.
Bod ode mě je tu už dávno...:yes:

Moc děkuju za pěkné komentáře a ještě pěknější fotečky:yes::-) myslím si, že největší radost vždycky každému udělá to, když někdo podle receptu uvaří :-)

Jak to, že jsem to nekomentovala:-O? Taková krása, ukládám a boduju. V Kolkovně mi chutná...;-):-p

:yes:mňam...+21:yes:

Držím dietu, ale kvůli teto dobrotě ji klidně poruším.:-) Manžel i já milujeme obíračku od kostí, takže tenhle recept je pro nás jednička. :yes: :-p A ta marináda musí být božská. Recept ukládám a co nejdřív budu shánět žebrá. Ale tobě Mirusha, posílám bodík již teď + 19 :yes: :-p

vypadají fantasticky :yes::yes:

Výborná marináda:yes:ja som pridala ešte citrónovú šťavu a použila som tiež bok.Tak pridávam fotky,bod a teší ma,že sme mali z týchto stránok ďalší skvelý obed:-K:-*:yes:

Mirusha,pribudne dnes;-)Práve ich robím a k tomu pečené hranolky od Elizy a šalát:-pUž sa teším na obed,voňajú úžasne:-*

Všem moc děkuju za pěkné komenty, doufám, že časem přibude k mé osamocené "žebírkové" fotečce i nějaký kamarád :-D

Tohle žrádýlko miluju:-p:-*:-*:-p + bodík:yes:

:-p No nádhera. :yes: Je to za bodík;-):yes:

:-p:yes: moc pěkné:-K

Tak ty se smějou :-p:-?:-?+

Tématické fráze:
zebra z kolkovny, vepřový bok s kostí recepty, vepřovy žebirka na pivu, koření na žebírka, zebirka recept, žebírka, žebírko na pive, recept na žebírka, pečená žebírka na obíračku, žebra kolkovna, vepřový bok s kostí recept, recepty obíračka, vepřová žebra kolkovna, vepřová žebírka kolkovna, veprovy bok bez kosti recept, veprova obiracka, vepřové žebírka v pikantní marinádě, veprovy zebirka, když je.ridka marinada, marináda na obíračku

Suroviny:
žebra vepřová, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, sůl, voda, pivo světlé, olej, česnek, paprika sušená sladká, koření oregáno, rozmarýn, chilli, med, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu