Kinder mléčný řez
Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. A věděli jste, že si tuhle nadýchanou dobrotu s kakaem a šlehačkou můžete snadno připravit i doma? Stačí pár běžných surovin a trochu času. Výsledkem je jemný moučník s lahodným krémem, který potěší celou rodinu.
Suroviny pro 1 plech
plech = 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 35 986 kJ / 8 601 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,56 g |
| Tuky | 572,38 g |
| Vláknina | 32,80 g |
| Cholesterol | 3,28 g |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 3,44 g |
| Sacharidy | 709,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Žloutky oddělíme od bílků.
Krok 2: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku.
Krok 3: Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Půlku těsta vylijeme na připravený plech. Pečeme 12-14 minut v předehřáté troubě. Druhou polovinu těsta upečeme stejným způsobem na druhém plechu. Necháme vychladnout.
Krok 4: V době chladnutí těsta připravíme krém. Oba cukry vsypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí.
Krok 5: Vyšleháme smetanu a pomalu do ní přiléváme vlažné želatinové mléko. Rychle (dokud krém neztuhne) naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
Krok 6: Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý koláč.
Zveřejněno 27. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kinder mléčný řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AKR
Moje poznámka
Kinder mléčný řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AKR
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 13 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Tématické fráze:
kinder mlecny rez,
mléčné řezy recept,
kinder řezy na plech,
kindr mléčný řez,
kinder soutěž 2012,
mléčný řez na plech,
kinder mlecny rez recept,
kindr řezy recept,
kinder mléčný řez na plech,
kinder řez,
kindr řezy,
kinder řez na plech,
recept kinder mlecny rez,
kinder mléčný řez bez mouky,
mléčný řez,
recept na kinder mléčný řez,
mlecny rez recept,
kindr řez,
recept na kindr mléčný řez,
kinder mléčné řezy
Suroviny:
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mléko,
želé dortové,
smetana ke šlehání,
poleva čokoládová,
máslo,
vejce,
cukr krystal,
máslo,
voda,
mouka hladká,
kakao,
kypřící prášek,
prášek do perníku,
máslo,
mouka
Komentáře (28)
Dobře, tak děkuju moc :o))
Kristýna H.:
Příště zkusím krém z tvarohu.
Jenom se chci zeptat autorky receptu jakou dortovou želatinu myslela.
Já bych do šlehačkového krému raději doporučovala Želatinový ztužovač za studena.
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Nebo měla autorka receptu na mysli dortové želé, které velice rychle tuhne a dává se spíž na vrch dortů a moučníků?
http://www.dovoz-potravin.cz/peceni/dr-oetker-dort...
Špatně vybraná želatina dokáže veškeré snažení pokazit. Uvítala bych u podobných receptů i obrázek použité želatiny, ztužovače....