Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 232 kJ / 1 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,92 g |
Tuky | 51,56 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 903 mg |
Sodík | 167 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 154,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: korpus:
bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu až nám začnou tvořit špičky,
žloutky postupně vyšleháme s olejem do pěny,
do pěny ze žloutků a oleje postupně přisypáváme mouku a bílky a opatrně vymícháme. Krok 2: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 1 hodinu, zkoušíme špejlí. Krok 3: krém:
žloutky s mlékem a cukrem a kakaem (případně čokoládou) šleháme do pěny nad párou (ale tak, aby se nám žloutky nesrazily),
do vychladlé směsi zašleháme máslo a pokud děláme krém ovocný, nedáváme ke žloutkům kakao, ale maliny, či jiné ovoce zašleháme až při zašlehávání másla.
bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu až nám začnou tvořit špičky,
žloutky postupně vyšleháme s olejem do pěny,
do pěny ze žloutků a oleje postupně přisypáváme mouku a bílky a opatrně vymícháme. Krok 2: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 1 hodinu, zkoušíme špejlí. Krok 3: krém:
žloutky s mlékem a cukrem a kakaem (případně čokoládou) šleháme do pěny nad párou (ale tak, aby se nám žloutky nesrazily),
do vychladlé směsi zašleháme máslo a pokud děláme krém ovocný, nedáváme ke žloutkům kakao, ale maliny, či jiné ovoce zašleháme až při zašlehávání másla.
Zveřejněno 4. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9o1
Moje poznámka
Moje dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9o1
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Kuře na paprice podle Kuby z MasterChefa: Přidání čerstvé kapie dodá lepší chuť, tučná smetana zase jemnost, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 10 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 19 hodinami
Hřejivá batátovo-mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
Wikki před 20 hodinami
Tématické fráze:
moje dortíky,
smart flex potahovací hmota,
moje dorty,
práce s potahovací hmotou smartflex,
dortík pro maminku,
potahovací hmota na dorty smartflex velvet,
smartflex velvet diskuse,
dortíky od maminky,
práce s potahovou hmotou,
práce s potahovací hmotou,
smartflex se trha,
smartflex velvet diskuze,
nejhezčí dorty,
muffiny ty nejlepší recept,
recepty na dortíky,
výtvory pro maminky,
potahová hmota velvet smart,
potahová hmota smart velvet,
smart flex potahovací hmota diskuze,
smart flex potahovací hmota postup
Suroviny:
korpus,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka hrubá,
olej,
kakao,
cukr moučkový,
mléko,
žloutek,
máslo,
kakao
Komentáře (9)