Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný salát se slaninou a kuřecím masem

Vyzkoušejte další chutnou variantu zelného salátu. S rafinovaně dochuceným nálevem, kuřecím masem, voňavou uzenou slaninou a cibulkou vám určitě zachutná. Může být jak lehkým samostatným jídlem, tak výbornou přílohou masových pokrmů.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 224 kJ /
1 010 kcal
Bílkoviny4,48 g
Tuky95,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy32,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehno vykostíme a zbavíme kůže. Krok 2: Kuřecí stehno můžeme připravit dvojím způsobem. Buď ho vcelku 20 minut povaříme v půllitru vody s přidáním 3 polévkových lžic octa, 3 bobkových listů a 5 kuliček nového koření. Krok 3: Nebo maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostičky, na troše tuku orestujeme a 15 minut dusíme pod pokličkou. V obou případech necháme lehce vychladnout a pak nakrájíme na kostičky. Krok 4: Zelí jemně nakrájíme, dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vařící vodou a necháme 5 minut odkryté vařit. Poté ho scedíme a necháme okapat. Krok 5: Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. V rendlíku na oleji osmažíme dozlatova slaninu, přidáme cibuli a předem připravené kuřecí maso, minutku promícháváme, přilijeme decilitr vody, přidáme ocet, cukr a sůl (vše podle chuti) a necháme přejít varem. Krok 6: Okapané zelí dáme do vhodné nádoby, přelijeme tímto nálevem, mírně opepříme, promícháme a necháme nejlépe do druhého dne uležet. Po patřičném uležení podle své chuti dochutíme. Krok 7: Pokud budeme podávat jako salát, lze druhý den přimíchat zakysanou smetanu nebo jogurt a chuťově doplnit sekaným čerstvým koprem, ale chuťově je dobrý i bez této úpravy. Krok 8: Lze také podávat jako přílohu k různě upraveným grilovaným, nebo pečeným masům, sekané a podobně.

TIP: Jednoduchý zelný salát - recept

Zveřejněno 16. 7. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Podobných receptů je tady více. Dovolila jsem si přidat další chutnou verzi. Pokud vyzkoušíte,věřím,že bude chutnat i Vám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KA2l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KA2l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-K

:-)<3:yes::yes: miluji saláty a klidně bych si ho dala i bez kuřete ;-) ta miska je Drahuško opravdu nádherná památka :-K

rebeka:Rebi,to je opravdu"babičkovská"mísa po babičce;-):-)Babička do ní vždycky připravovala různé saláty,včetně tohoto(ale bez kuřete)
Děkuji Ti:-*:-K

toto mi uniklo:-//.. mám moc ráda saláty se zelím.. vlastně s čímkoliv;-) a mmch.. Ann, to je krásná miska.. taková babičkovská:-*:-):yes::-K

:-p:yes:

Bahula:;-):-8

To moc dobře znám, asi salát brzy udělám;-)

Bahula::-8Děkuji:-8Je to moje nostalgie s připomínkou mé babinečky a nynějšího zbylého masa;-):-)

Něco podobného dělá moje mamka, ale z červeného zelí a bez toho kuřecího. Zelí slije, nechá vychladnout, přidá vyškvařenou slaninu, cibuli a nálev. Salát je výborný jako příloha:-p Dávám bodík :yes: a díky za připomenutí receptu.

Děkuji za bodíky i komentáře k receptu:-K:-K:yes:Tento rcp je už léty,bez přidání kuřecího odzkoušený:-)Moje babi ho dělávala ještě za války,ale samo,že bez kuřecího a slaniny,jen octová zálivka:-)Já od mala jsem ho milovala a mám ho ráda stále;-)Tahle verze vznikla díky nenažranosti mého"zlatouše"který si ze dvou vykostěných stehen uklohnil snídani a použil pouze jednu porci:-/Ta druhá mi byla na dvě věci:-)Tak jsem salát udělala a dala alespoň do bábi mísy;-):-))

Aničko, recept vypadá skvěle:-p ukládám;-)

Miluju saláty. Zrovna jsem si koupila ranné zelí,takže z něj něco podobného určitě vytvořím. Moc hezký recept.:-p:yes:

Dnes je to tady samá dobrota!!:-p Aničko, tohle jsem nedávno tak potřebovala a možná to tady i je, nebo něco podobného, ale člověka to více střelí do očí, jak je to tady právě teď, v tuto chvíli. Já měla nějaké upečené kuřecí maso a naonec jsem to dala psovi. No, ať se má taky dobře, ne?;-) Ale tohle si ukládám na příště;-)

Tématické fráze:
zelný salát, ranne zeli recepty, recepty kuřecí maso, salat s kurecim masem, bábovka s kuřecím masem, kuřecí salát se zelím, salát s grilovaným kuřetem, salát z čínského zelí se slaninou, bavorský zelný salát, salát se zelím a koprem, salát se slaninou, salát z ranného zelí, zelný salát s kuřetem, dobrý kuřecí salát, zelný salát recept, zelný salát se slaninkpu, salat z bileho zeli s kurecim masem, zelí s pečeným masem, salát z červeného zelí s kuřecím masem, salát se zelím a kuřecím masem

Suroviny:
stehno kuřecí, ocet, bobkový list, koření nové koření, olej, zelí bílé, slanina, olej, cibule, ocet, cukr, sůl, voda, pepř mletý, smetana zakysaná, jogurt, kopr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu