Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 910 kJ / 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,24 g |
Tuky | 44,55 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 886 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 55,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč.
Krok 2: Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Prosypeme kořením a podlijeme vodou.
Krok 3: V trobě vyhřáté na 200°C dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu.
Krok 4: Po odklopení můžeme opět trochu podlít (podle uvážení, kolik kdo chce šťávy) a bez pokrytí dopečeme do zlatova. Jakmile je maso upečené, vyjmeme ho a v trošce vody rozmícháme trochu hladké mouky.
Krok 5: Přilejeme do šťávy a ještě chvíli v troubě povaříme. Vynikající. Přílohy: bramborový knedlík, houskový knedlík, brambory, tmavé pečivo.
Zveřejněno 20. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po hájecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwE3
Moje poznámka
Králík po hájecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwE3
Nejnovější recepty
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 9 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 13 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno 9. 4. 2025 16:32
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno 9. 4. 2025 16:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolková omáčka
Sahula před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 1 hodinou
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 2 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 3 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 3 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 4 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 4 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 4 hodinami
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 6 hodinami
Znojemská omáčka
evinkaaa před 6 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
na kolik stupnu se pece kralik,
recepty z králika,
teskorecepty.cz,
na kolik se peče králík,
králík recept,
recept na kralíka,
recept králik,
recepty na králíka,
www teskorecepty cz,
na kolik stupnu pect kralika,
recept na celého králíka,
teskorecepty cz,
recept z kralika,
top recepty králík,
top recepty z králíka,
recepty králík,
recepty.kralika,
na kolik pect kralika,
na kolik stupňů se peče králík?
Suroviny:
králík,
koření grilovací,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
špekáček,
slanina anglická,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
voda
Komentáře (44)