Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farfalle s brokolicí, hlívou ústřičnou, slaninou a chutnou sýrovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 15

15

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 949 kJ /
4 051 kcal
Bílkoviny98,55 g
Tuky218,10 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 4,08 g
Sůl10,00 g
Sacharidy398,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat, pak přecedíme do nádoby a pokapeme oliv.olejem. Bylinky si nasekáme předem.Brokolici spaříme nebo krátce povaříme a pak vychladlou rozebereme na malinké kousky. Mezitím si pokrájíme cibulku,královskou slaninu a hlívu ústřičnou na malé kousky. Pak tyto suroviny na velké hluboké pánvi orestujeme (slaninu, hlívu, bylinky), zalijeme vývarem z brokolice a vydusíme do měkka. Na závěr pak přidáme houbové koření, drcený čerstvý pepř, sůl dle potřeby a vypneme. Krok 2: Mezitím si připravíme sýrovou omáčku. (můžeme také přidat trochu nadrobené brokolice) Krok 3: Sýry nastrouháme, nebo rozmačkáme,přidáme ke smetaně a necháme lehce přejít varem, dokud se vše nespojí v hustou omáčku. Nebo můžeme všechny jmenované sýry se smetanou umixovat v mixéru a pak až necháme v nádobce lehce přejít varem. Krok 4: V míse pak promícháme těstoviny, houbovou směs s bylinkami a slaninou. Brokolici také přidáme do těstovin a vše vložíme na vymazaný plech oliv.olejem, opepříme a pečeme krátce, asi 12 minut. Krok 5: Aneb nezapečeme těstoviny, ale rovnou je pak teplé podáváme, polité sýrovou omáčkou z rozdrobené brokolice a sýra. (dobrá varianta je také omáčka připravená z lučiny, dalších sýrů, bujonu, vody.) Krok 6: Návod: Na kousku másla prohřejeme půl lžičky kari koření, podlijeme2 dcl vody, přidáme sýry, lučinu a mícháme až do husté konzistence, pak přidáme půl kostky bujonu a necháme lehce přejít varem. Těstovinový pokrm poléváme jedním z obou druhů sýrových omáček, aneb je využijeme k jinému pokrmu. Dělám ráda najednou oba druhy omáček.

Zveřejněno 23. 7. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Protože mi nyní ještě zbyla sýrová omáčka s brokolicí, polila jsem si touto sýrovou omáčkou ještě dopředu zauzené klobásky a nechala jsem je v chladu na zítra, pak je opeču s chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YVmW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YVmW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Robila som podobne,dávam bod :-p:yes:

1974andrea: o.k. to bude namka:-K:-)

Ivanko,vzhledem k tomu,že jsem byla dneska na těch houbách,tak vyměním hlívu za lesní,možná tam šoupnu lišky.;-) Recept je moc pěkný:-p:yes:

chocolate: děkuji:-):-K

Eliza: děkuji:-)

Samé dobrůtky...:-p

Příjemné jídlo Ivo:-p.+4

Samé dobré suroviny, vypadá to na skvělé jídlo:-p:yes:

Tématické fráze:
smetanová omáčka z hlívy ústřičné, těstoviny s brokolicí a hlívou, farfalle, těstoviny s hlívou a brokolicí, hlíva s brokolicí, brokolice s hlívou, omáčka s hlívou, brokolice se slaninou, brokolice a hlíva, sýrová omáčka se slaninou, smetanová omáčka s hlívou, těstoviný s hlívou a slaninou, omáčka z lučiny, těstoviny s brokolicí a hlívou ústřičnou, hliva ustřičná se slaninou, sýrová máčka, smetanová omáčka s brokolicí a slaninou, farfalle s brokolicí, sýrová omáčka z lučiny, špagety s hlívou a slaninou

Suroviny:
těstoviny farfalle, slanina královská, hlíva ústřičná, brokolice, cibulka, sůl, pepř, koření houbová variace, olej olivový, bujón, koření kari, smetana na vaření, sýr mozzarella, parmazán, libeček, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu