Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z libečku s kroupami

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 75 min

85 min (10 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 litry

3litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie650 kJ /
155 kcal
Bílkoviny4,46 g
Tuky2,03 g
Vláknina3,80 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy27,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi na jednu hodinu. Krok 2: Mezitím připravíme máslovou jíšku. Máslo rozpustíme v malém rendlíčku, zasypeme hladkou moukou a mícháme, aby se jíška nespálila. Krok 3: Po vychladnutí jíšku rozšleháme v cca 200 ml vlažné vody a rozmícháme metličkou dohladka. Pokud je jíška ještě teplá, tak použijeme studenou vodu. Krok 4: Po hodině varu z polévky vyjmeme kuřecí skelet a libeček a do polévky vlijeme rozmíchanou jíšku, vaříme ještě dalších 15 minut. Krok 5: Pokud je polévka hustá, malinko dolijeme vodou a podle chuti dochutíme solí.

TIP: Libeček v naší kuchyni

Zveřejněno 25. 7. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Máme rádi husté polévky, manžel si tentokrát nedochucoval ani polévkovým kořením jak mívá ve zvyku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8g1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8g1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:-)<3:yes: pěkný recept i foto , vše co mám ráda:yes: :-K

Kava 2: děkuji, jsem ráda, že vám chutnalo:-K

Skutečně výborný recept. Byla jsem překvapená, jak je polévka dobrá! (I když postup jsem změnila. Udělala jíšku, dala k ní vše další, povařila, kroupy jsem uvařila zvlášť.)

zdesse: děkuji:-K

Fakt super, moc chutná:-)

Pěkný recept, i když staršího data, chutná polévka:-K

jj to bude dobrota:yes: a fotka zase ze žurnálu;-)

;-)Tak teď jsem jen hlasitě mlaskla:-p+10:yes:Polévečka podle mého gusta:-*:yes:

magdalenka:Magdi,u nás se to doma taky tak dělalo:yes:a když chci změnit polévce barvu,tak použiji tento způsob také.Papriku do jíšky;-):yes:

:yes::yes::yes::-p

Ivuli, páči sa mi tvoja polievka. :yes:
Moja skúsenosť k mletej paprike - ja mám vo zvyku po osmažení jíšky a vypnutí zdroja tepla, ju do nej zamiešam. Potom do polievky, atď. Paprika sa v tuku (oleji, sádle) rozpúšťa a potom prifarbí lepšie polievku.

MOc pěkná polévečka,musím koupit kroupy a uvařit si je též do mrazáku,aby byly po ruce když jsou rychle potřeba;-)+1:yes:

Taky mám ráda libeček,ale velké kroupy moc ne,když už kroupy,tak kupuji ty sekané. Ale z těch to půjde určitě taky,viď. Úplně cítím tu vůni zeleného maggi:-p;-):yes:

Ivulinko, ty dobře víš, jaký vztah mám k polévkám a ještě k tomu hustých-ty my taky nejraději:-p ale tu zeleninu po hodinovém vaření bych asi rozmixovala, musí být stejně rozvařená a nebo bych jí přidala do polévky, až budou kroupy skoro uvařené. Jinak je stejně bezvadná a tak máš ode mne 5.bod:yes:

:yes: namka :-K:-p:yes:

Hmmm libeček:-*:-*a mě ho vykopali;-(;-(takže mám smůlu asi jen tak nevyzkouším;-(;-(ale uložím protože třeba příští rok už budu mít aspoň trošku;-)+:-K

Mňááám ;-):-p:-p:yes::yes::yes:

brontik: :-Q:-Q:-Q:-?:-?:-?

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
libeček do polévky, libecek polevka, libeček v polévce, maggi z libečku, polevka libecek, libečková polévka, polévka s kroupami, libeček recepty, polevka s libeckem, libeček-recept na polévku, kdy pridat libecek do polevky, polévka z mletého masa s kroupama, libeček polévka recept, vařít libeček v polévce, amazon, co uvařit z z libečku, libečková polévka skroupami, polévka z kroupy, libecek do polévka, co se jí z libecku

Suroviny:
skelet kuřecí, libeček, kroupy, pórek, mrkev, sůl, paprika sušená sladká, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu