Babiččiny řezy
Pokud v názvu moučníku uvidíte nadpis "Babiččiny", víte, že se nemůžete splést. Výtvor bude léty odzkoušený a rodinou té dotyčné babičky milovaný. Zkuste řezy také, možná se přesunou i do vašich oblíbených receptů.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 153 kJ / 5 773 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,72 g |
Tuky | 188,39 g |
Vláknina | 40,08 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 667 mg |
Sůl | 2,12 g |
Sacharidy | 901,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na mírném ohni zahřejeme mléko, va kterém necháme rozpustit máslo. V míse důkladně promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme vejce a mléko a vše vyšleháme dohladka. Včas vyhřejeme troubu na 200 °C.
Krok 2: Těsto vylijeme do vymazaného vysypaného plechu, uhladíme a stejnoměrně posypeme broskvemi. Dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme asi 25-30 minut. Poté necháme korpus zcela vychladnout.
Krok 3: Z pudinku, tekutiny a cukru uvaříme puding a za stálého míchání přidáme želatinu. Za občasného zamíchání necháme zchladnout. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Krém stejnoměrně rozetřeme na moučník a odložíme asi na 2-3 hod. do chladu.
Zveřejněno 23. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččiny řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNB
Moje poznámka
Babiččiny řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNB
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 10 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 22 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 7 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 7 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 11 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 12 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 12 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 12 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 14 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 16 hodinami
Tématické fráze:
babiččiny recepty,
babicciny recepty.cz,
moučníky a řezy recepty,
babičiny recepty,
babičiny řezy,
babičinyrecepty,
recepty babicciny,
babiččiny moučníky,
babiččiny recepty cz,
babiččinyrecepty,
recept na řezy,
babitčiny recepty,
řezy recepty,
bábinčiny řezy,
babiččiné recepty,
babiiny recepty,
babiččiny recepty moučníky,
babiččiny recepty,
škvarkové řezy,
babiččiny
Suroviny:
mléko,
máslo,
mouka polohrubá,
cukr,
kakao,
pudink vanilkový,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
vejce,
kompot broskvový,
pudink vanilkový,
šťáva z kompotu,
cukr,
želatina prášková,
smetana zakysaná,
kakao,
mouka hrubá,
tuk
Komentáře (15)