Postup přípravy
Krok 1: Do tří litrů vařící vody vsype se 1/2 litru mouky a lžíce soli.
Krok 2: Koncem vařečky se mouka dvakrát propíchne, aby vystoupla voda na povrch a mouka se dobře provařila.
Krok 3: Za 1/2 hodiny se větší část vody odleje, ostatní se koncem vařečky promíchává tak dlouho, až se utvoří malé hrudky, které se vysypou na mísu a omastí rozškvařeným čerstvým máslem neb husím sádlem.
Zveřejněno 28. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šusterka - šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmpn
Moje poznámka
Šusterka - šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmpn
Nejnovější recepty
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 1 hodinou
Segedínský závitek
Přidáno před 14 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 14 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 9 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 11 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 11 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 11 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 13 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 13 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 15 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 15 hodinami
Tématické fráze:
sterc,
šterc recept,
krupicový šmorn,
šterc jídlo,
kaiseršmorn,
recept na šterc,
bramborový šterc,
pliskánky,
trhanec na slano,
šmorn recept,
jídlo šterc,
recept šterc,
kaiserschmorn,
kaiser šmorn,
recepty šterc,
susterka z brambor,
šterc z brambor,
šmorn,
recept na šmorn,
co s husím sádlem
Suroviny:
Komentáře (26)