Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mraky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jollka jollka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Pokud milujete odpalované těsto, rozfoukněte ho po celém plechu a upečte si dobrotu s názvem mraky. Recept byl hitem v 90. letech, ale nadýchané řezy s lehkým máslovým krémem budou stále ideální volbou pro líná víkendová odpoledne.

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 327 kJ /
4 380 kcal
Bílkoviny103,14 g
Tuky267,58 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 923 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy385,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu se sádlem dáme vařit, do vroucího vsypeme hladkou mouku a mícháme. Když se těsto odlepuje od hrnce a je vše spojeno, je hotové. Krok 2: Do studeného vmícháme vejce a umícháme na hladkou kaši. Krok 3: Rozdělíme na dvě poloviny a dáme na plech vymazaný sádlem, rovnoměrně potřeme, je to slabounká slupička těsta. Krok 4: Dáme péct na 200 stupňů, troubu neotvíráme, aby vyskočily mráčky. Krok 5: Mezitím připravíme krém-mléko dáme vařit s hladkou moukou, necháme vychladit, přidáme cukry, máslo, rum a vyšleháme. Potřeme vychladlou placku, zakryjeme druhou plackou a polejeme polevou-kaštany s tukem rozehřejeme ve vodní lázni.

TIP: Zásady při přípravě odpalovaného těsta

Zveřejněno 3. 6. 2009

Poznámka autorky jollka

Nevím, jestli tady tento recept je, možná pod jiným názvem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mraky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Gl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mraky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Gl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-Jaaja: Ja též dávám na krém jeste šlehačku 👍

Olga Cermakova 21. 3. 2017 12:09
Nemá se plech nebo placka pocákat vodou??Než se dá péct?Kdysi mi to někdo poradil aby se tam nadělali ty hrboly,nebo radší mraky.

Olga Cermakova: má:-) - alespoň já to tak dělám;-)

Mraky dělám léta a rodinná oslava se bez nich neobejde. Dávám 100% tuk a nebo klidně Heru (ze sádla jsem nezkoušela, ale zkusím). Do krému dávám více kaše z mouky, aby bylo víc krému. Cukru jen 7 dkg. Mraky postříkám rozpuštěnou čokoládou. Vždy je veliký úspěch! Moc dobrý dezert a je ho hodně i pro více gratulantů.
:yes:

Vážně špatně vidím jen já??Opravdu jste dělali tento recept z 14litrů vody a 12litrů mléka je to už druhý recept .co je nečím opravdu zvláštní :-( a nebyla by to jediná připomínka ...opravdu mi nevadí taková maličkost,že si každý pomaže ,pokape nebo dochutí podle svého :-8...oblečení taky nenosíte jednotný.

Jana: Janičko v té době jsem začínala na pc a lomítka,která jsem udělala se prostě nezobrazila ,děkuji za upozornění je to napraveno ;-)

10dkg cukru

Dobrý večer,kolik toho cukru do náplně-je to nějaký divný....

Peču často, dávám na krém ještě ušlehanou šlehačku a polévám karamelovou polevou, jsou to jakoby větrníky na celý plech;-):-):yes:

Mraky miluju, ale čokoláda nahoru podle mě nepatří...

Pupino: Tak tak, jen pocukrovat, a není nic lepšího :-p

Tento recept také dělám ,mám ho od tety, je vynikající , dávám bodík:-K:-K

Ano může se takhle udělat,nechte si chutnat:-p;-)

Je možné udělat si placky třeba den dopředu a až druhý den je promazat krémem?

Vyzkousim!

Vyzkoušela jsem je a jsou výborný, moc doporučuji!!!! :-p:yes::yes:

U nás se tomuto moučníku říkají TATRY. A vrch se jen pocukruje. Je výborný.:-p

Znám,dělám a jsou fakt báječné;-).A když nemám tolik času,dělám "falešné" z čerstvého list.těsta:-8 a taky jsou moc mňam:-p.Jollka:-)u vás přibývá bodík;-)a mě tloustnou oblíbené:-D:-D

Anastazije 6. 6. 2009 17:45
Mraky,:-p ty jsou výborny :yes:dělám je dost často :-*:-p

Tenhle recept znám taky, ale musím upozornit, že není zas tak jednoduchý, už jen proto, že se dělá delší dobu, ale výsledný efekt je úžásný, zvlášť, když se po Mrakách vždy jen zapráší.

Vypadá to moc pěkně a je to moc dobrý,znám tyto řezy.Dělám je podobně.Dávám plusíka.:yes::yes::-D:-D

Tématické fráze:
řezy mraky, řezy na plech mraky, moučník mraky, mraky řezy, dezert mraky, koláč mraky, recept na řezy mraky, recept na moučník mraky, mraky moučník, buchta mraky, recept mraky řezy, moučníky a řezy recepty mraky, dezert mraky recept, mraky dezert, buchta mraky recept, recepty na rezy mraky, cukroví mraky, mraky koláč, moucniky mraky, mraky buchta

Suroviny:
voda, sádlo, mouka hladká, vejce, mléko, mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, tyčinka ledové kaštany, tuk 100%

Přidat fotografie receptu