Hodně rychlá povidla
Povidla jsou tradiční český ovocný produkt, který se vyrábí ze švestek. Jedná se o hustou a sladkou směs, která vzniká dlouhým vařením. Povidla mají bohatou chuť a výraznou vůni, a jsou oblíbenou součástí české kuchyně, kde se používají například jako náplň do koláčů nebo buchet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,50 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 375,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypeckované švestky s trochou vody rozmixujeme najemno.
Krok 2: Ovocnou směs nalijeme do hrnce s nepřilnavým povrchem, dle sladkosti švestek přidáme cukr. Na přezrálé švestky cukr není potřeba, na méně zralé dáme na 1 kg švestek hrnek cukru. Jinak dochucení podle chuti.
Krok 3: Necháme cca 2 hodiny vařit, občas promícháme. Výsledný efekt by měl být klasická konzistence povidel (jaké znáte např. z obchodu).
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hodně rychlá povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wn6X
Moje poznámka
Hodně rychlá povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wn6X
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 12 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 13 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové muffiny s čokoládou
Borinka před 52 minutami
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 10 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 10 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 11 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 12 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 12 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 13 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 13 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 14 hodinami
Tématické fráze:
povidla,
povidla recept,
vaření povidel,
jak zahustit povidla,
čím zahustit povidla,
recept na povidla,
třešňová povidla,
recept povidla,
čim zahustit marmeladu,
řidká povidla,
jak zahustit řídkou marmeládu,
rychla hruskova povidla,
čím zahustit řídká povidla,
recepty povidla,
zařízení na vaření povidel,
třešňová marmeláda s peckami,
recepty z povidel,
povidla a zdraví,
čím zahustit švestková povidla,
jak se vaři povidla
Komentáře (29)