Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný koláč s bílým vínem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 774 kJ /
3 053 kcal
Bílkoviny37,90 g
Tuky98,28 g
Vláknina23,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 333 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy445,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do chladničky odležet. Krok 2: Z poloviny těsta vyválíme plát a položíme na dno vymastěné a vysypané dortové formy. Propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 stupňů 15 minut předpečeme. Krok 3: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Krok 4: Z vína, džusu, pudingového prášku a obou cukrů uvaříme hustý krém a přidáme nakrájená jablka. Krok 5: Ze zbylého těsta vyválíme pás o šířce shodné s výškou formy, vyložíme jím vnitřní stranu formy, naplníme horkým krémem s jablky a dáme do trouby. Koláč dopékáme při 170 stupních asi 40 minut.

Zveřejněno 14. 8. 2011

Poznámka autora Jenda1

Zdroj: Rytmus života-Slovensko

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gw0L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gw0L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Jaká to nádhera!
Jdu to zkusit.:-))

Dnes jsem koláč pekla a moc nám chutnal :-p , je osvěžující :yes: ;-)

Přesně podle mého gusta :-p +1:yes:

bože,to je krása:-K:-):yes:

:yes:+9:yes:

Moc hezký koláček:yes::-p

Moc hezký a lákavý koláč, Jendo :yes::-K.

:yes::-*:-K..všechno řekli za mně už

:yes::yes::-p

Hm, zbytek vína mohu vypít, že jo :-D;-):-p:yes:

Ách jo:-8, co moje dieta? Ale vypadá nádherně,určitě bude i chutnat:yes: Uložíme, vyzkoušíme a určitě si pochutnáme. Díky:-K:yes:

:yes::yes::-)):-p:-K

:yes::yes::yes:;-)

Jeníčku to je krásná fotka:yes::yes::yes:a recept taktéž:-*:-*:-*v nastávajícím období jablíček hodící se recept;-)ukládám;-)a tobě bod posílám:-)

Tak to bude dobrota ;-):-O +1.bod :yes:

Tématické fráze:
pohlreich jablečný dort, jablečný koláč, jablečný koláč pohlreich, jablecny dort s vinem, jablkový koláč s vínem, jablečný koláč podle pohlreicha, jablečný koláč od pohlreicha, jablečný koláč prostřeno, těsto s bílým vínem, jablecny dort prostřeno, dort s bílým vínem, jaká mouka na vysypání plechu, jablečný dort s vínem a pudinkem, koláč s jablky a vínem, jablečný závin s vínem, koláč s vínem, jablečný koláč s vanilla krémem, recept na jablečný koláč, koláč jablkový s vinem, dieta s bilym vinem

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, kypřící prášek, jablko, víno bílé suché, džus jablečný, pudink vanilkový, cukr krupice, cukr vanilinový, tuk hera, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu