Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo s cuketou a hořčicí

Ideální způsob, jak využít sezónní zeleninu a obohatit svou spíž o domácí pochoutky. Připravte si zavařené lečo s cuketou a hořčicí a mějte vždy po ruce kousek léta ve sklenici.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

6 sklenic

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 138 kJ /
989 kcal
Bílkoviny29,80 g
Tuky7,30 g
Vláknina64,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy178,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme trochu oleje, pokrájenou cibulku na kolečka, krátce osmahneme a pak přidáme zeleninu pokrájenou, omytou, na kostičky, kolečka, jak kdo má rád. Krok 2: Provaříme, podusíme doměkka. Přidáme hořčici, sůl a chilli dle chuti. Krok 3: Ještě vroucí dáváme do sklenic, zavíčkujeme a dáme dnem vzhůru.

TIP: Jak připravit domácí lečo - jak ho zavařit

Zveřejněno 16. 8. 2011

Poznámka autorky k.radulka

Já nezavařuju. Vydrží rok určitě. Pak jen vyndáte ze sklenice, ohřejete a přidáte vejce, nebo pod maso je to super.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo s cuketou a hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l83g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo s cuketou a hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l83g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tohle lečo je super. Dávám méně vodnatá rajčata, případně odvařím, aby lečo nebylo vodnaté.

Používám ho také na plátky masa: např. Krkovice, kuřecí, krůtí. Plátky osolím, opepřím, dám na pekáč nebo do remosky. Podle tučnosti masa pekáč předem vytřu tukem, ale někdy nedávám tuk , maso pustí samo. Po cca 1/2 hod. dám na maso lečo a dopeču. Je to velmi oblíbené 😋. Maso má výbornou chuť vzhledem k té hořčici. Lze také posypat strouhaným sýrem, ale to už je vydatnějši varianta.
Pozn. Drůbeží maso je dříve hotové, tak přizpůsobím délku pečení.

Přidávám foto. Velké množství leča jsem vařila v altánu v zavařovacím hrnci. Potom dnem vzhůru do vychladnutí.

Příloha- brambory v různé úpravě nebo rýže.

rebeka:já to nesterilizuju a nestalo se mi, že by se mi to zkazilo, ale pokud chceš mít klid, tak to zavař, tím nic nezkazíš a je to ;-);-)

cathleen:nestraš:-O:-D,mám to teda přesterilizovat..i po 14 dnech:-O:-? to by mě šmejklo:-S:-D,kdyby se to zkazilo:-//

k.radulka: :-)) Radko, neříkám, že je to špatně! Jen, pro svůj pocit stoprocentní jistoty, že bych si to zavařila;-)

cathleen:ale já takto zavařuji lečo už asi potřetí a neskazilo se mi:-O

Recept je fajn, mám podobný:-):yes:
Ale asi bych to zavařila - na 3,5 kg zeleniny je malý kelímek hořčice + sůl, jako konzervanty, málo. Doma se mi časem sešly 3 "zavářecí" knihy různého stáří a všude je psáno, že sůl, cukr a ocet konzervují, a přesto je vše, včetně kečupů (které se vaří, a dlouho), zavařeno.
Berte to jako další názor z mnoha - bylo by mi líto práce i surovin, kdyby to "nevyšlo". A ta chvilka zaváření mě nezabije ani moc nezdrží;-)

k.radulka:no,ten tvůj tu tehdy,myslím,ještě nebyl;-) a ten cukr je tam asi coby konzervat,stejně jako ta hořčice:-)

rebeka: jj ten je podobný, já teda cukr nedávám, ani moc soli, ta hořčice to ochutí dost. :yes::-))

:yes::-p

BILKOVAI: dělala jsem letos poprvé a sice tohle http://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-zav...
což je téměř stejné..taky jsem zvědavá a taky mi to moc chutnalo;-):yes:

Tak jsem dnes vyzkoušela, mám 5 ks 0,7 l zavařovaček.Chutná to báječně. Snad se mi bez toho zavařování nezkazí. Díky za recepis a bodík přidělen:-)):yes:

S hořčicí jsem lečo ještě nedělala, určitě vyzkouším:yes: +

Taky bych tohle nesterilizovala, dyk to vaříš. Líbí se mi to. :-p:yes:

Tématické fráze:
zeleninové lečo s hořčicí, zavarene lečo s cuketou, recepty na domácí lečo s hořčicí, co s velkou cuketou, lečo s cuketou zavařování, zavarovani s cuketou, domácí lečo s hořčicí, zavařené cuketové lečo, cuketové lečo zavařené, lečo s hořticí, lečo s cuketou, lečo s cuketou zavařené, lečo z cukety zavařování, zavařené lečo recept, zeleninové lečo s cuketou, zavařování leča s cuketou, zavarujeme leco s cuketou, recepty na domácí lečo s cuketou, zavarene leco, recepty zavarene leco s cuketou

Suroviny:
paprika čerstvá červená, rajče, cuketa, cibule, hořčice, sůl, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu