Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s vinným šodó

Buchtičky s krémem jsou jedním ze sladkých pokrmů, které podáváme jako hlavní chod. Pokud chcete vyzkoušet netradiční přeliv na kynuté kousíčky buchet, připravte šodó z bílého vína, vajec, cukru a citronové kůry.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 182 kJ /
1 956 kcal
Bílkoviny68,07 g
Tuky54,17 g
Vláknina7,95 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 495 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy255,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto na buchtičky zaděláme v domácí pekárně; smícháme všechny sypké suroviny kromě droždí. Do pekárny vložím mléko, vejce, máslo a poté přidáme sypkou směs. Prstem nahoře vytvoříme důlek a nasypeme do něj droždí. Nastavíme program Příprava těsta. Krok 2: Malý plech (pekáček) vymažeme olejem. Po dokončení programu těsto vyjmeme, malou lžičkou odebíráme po kouscích těsta. Z tolika kousků, kolik se okem vejde do jedné řady plechu, dlaněmi vyválíme kuličky a skládáme jednu vedle druhé. Před přidáním další vždy společný bok potřeme olejem. Krok 3: Jakmile máme řadu celistvou, potřeme olejem celý bok, utvoříme opět nové kuličky a klademe hned vedle, stejně jako řadu první. Krok 4: Když je hotovo, potřeme všechny buchtičky z vrchu a pod utěrkou necháme přibližně 5 minut kynout. Troubu zapneme na 200 °C. Krok 5: Pak vložíme do horké trouby na 200 °C a pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby ještě jednou z vrchu potřeme buchtičky lehce olejem a necháme vychladnout. Krok 6: Na šodó připravíme vodní lázeň ze dvou hrnců jiné velikosti. Do většího hrnce nalijeme vodu tak, aby byl ponořen pár čísel i menší hrnec. Krok 7: V menším hrnci smícháme všechny ingredience na šodó a lázeň postavíme na plotnu. Šlehačem na menší rychlost neustále šleháme už od zahřívání. Šleháním šodó nabude, stále šleháme, poté zase svůj objem zmenší. Ještě chvíli šleháme, šodó zhoustne a je hotové. Hrnec vyndáme z vody. Krok 8: Buchtičky od sebe na talíři oddělíme a přelijeme je šodó.

TIP: Jak vařit s vínem

Zveřejněno 21. 8. 2011

Poznámka autorky sardinka

Nádoby na vodní lázeň radím zvolit vetší, když šodó šleháním zprvu nabývá, je to jak Hrnečku, vař! :) Když šodó děláte z oblíbeného vína, které radi pijete, šodó vám bude chutnat také více.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s vinným šodó

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WW4v

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s vinným šodó

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WW4v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

4 porce :-O
Tuto krmi jsem vařil nedávno: buchtičky byly kupované, šodó bylo podle receptu, tedy i množství bylo podle rcp v surovinách
No a bylo toho tak akorát pro mou maličkost...:-)

mnam miluji buchtitčky mnamky :-)

No, zatímco já bych za trošku šodó zapřel i nejlepšího přítele, tak u mančaftu se pravé vinné šodó velké oblibě netěší ;-(
...a kůra samozřejmě nestrouhaná, že :-)

Sardinko, buchtičky jsou dobré a dcera s manželem je milují, ale příště udělám zase to naše pudinkové šodó-chutná nám víc, i když tohle vínové taky mnení špatný;-) Dávám ti fotky a 5.bodíka:yes:

Klasika, kterou ale známe spíš v ošizené pudinkové verzi školních jídelen. Za poctivou domácí práci bod :yes::-K.

Tématické fráze:
buchtičky se šódo, šodó, šodó recept, recept na šodo, buchtičky se šodo ze sušeného droždí, buchtičky se šodo recept, dukátové buchtičky se šodo, recept šodó, jak se dela sodo, domácí buchtičky se šodo, buchtičky se šodo z domácí pekárny, jak uvařit šodó, domácí šodo, jak udělat šodo, příprava šodó, šodo na dukátové buchtičky, pudinkové šodo, hrníčkové dukátové buchtičky, recept na pravé šodo, buchty se šodó

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, cukr krystal, máslo, vejce, sůl, droždí sušené, olej, víno bílé, cukr krystal, cukr vanilkový, vejce, kůra citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu