Kornoutky s bílkovou náplní
Křehké bílkové těsto plné ořechů, ze kterého, při troše zručnosti, vykouzlíte kornoutek. Plněný sladkým, zpravidla růžovým, sněhovým krémem a na závěr potažený čokoládovou polevou. Naprosté nebe v puse.
Suroviny pro 35 kusů
35kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 390 kJ / 2 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,75 g |
Tuky | 67,57 g |
Vláknina | 10,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 512,36 g |
Postup přípravy
Ještě horké na plechu stáčíme do kornoutků a necháme vychladnout. Krok 6: Na náplň vyšleháme ve vodní lázni bílky s cukrem do pevného sněhu, až se tvoří lesklé špičky. Přidáme džem a šleháme, dokud se sníh a džem dokonale nespojí. Krok 7: Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou. Krok 8: Nebo si jako náplň můžete připravit cukrárenskou náplň do indiánků.
Nejprve uvaříme cukrový rozvar, kdy na 100 g cukru nalejeme vodu tak, aby byla lehce nad cukr a za stálého míchání přivedeme k varu až k dosažení tahavé hmoty. Odstavíme z plotny. Krok 9: Následně z bílků, cukru, rozpuštěné kyseliny, marmelády a případně barviva vyšleháme tuhý sníh do kterého velmi pomalu a za stálého míchání přiléváme připravený horký rozvar.
Šleháme dokud směs nezhoustne.
Zveřejněno 9. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kornoutky s bílkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Y8R
Moje poznámka
Kornoutky s bílkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Y8R
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 11 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 13 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Tématické fráze:
ořechové kornoutky z bílků,
náplň do kornoutků,
kornoutky,
šablona na kornoutky,
pečené kornoutky,
kornoutky recept,
sníh do kornoutků,
oříškové kornoutky,
orechove kornoutky pecene,
recept na ořechové kornoutky pečené,
cukroví kornoutky,
domácí kornoutky,
šablony na kornoutky,
recept na kornoutky,
bílkova náplň,
ořechové kornoutky,
kornoutky cukroví,
ořechové kornoutky recept,
cukrářské kornoutky,
plněné kornoutky
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
mouka hladká,
sůl,
bílek,
cukr krupice,
jahodová marmeláda,
cukr krupice,
bílek,
cukr krupice,
kyselina citronová,
marmeláda,
potravinářské barvivo,
poleva čokoládová
Komentáře (11)