Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové gnocchi v zelenině

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 963 kJ /
3 576 kcal
Bílkoviny24,89 g
Tuky354,43 g
Vláknina21,41 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 4,92 g
Sůl12,00 g
Sacharidy62,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si do studené vody namočíme hříbky. Krok 2: Taky spaříme na nudličky (jako u zelí) nakrájenou kapustu, kterou po spaření ihned propláchneme ledovou vodou. Krok 3: Ve (nejlépe) woku rozpálíme olej, na který dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, opečeme do křupava... tady si dáme pozor, poněvadž anglická prská jako já, při studování své výplatní pásky... Krok 4: Slaninka se nám pomalu škvíří a my si hezky pokrájíme zbytek surovin... Česnek na plátky, kapii na proužky, naťovou cibulku sakum pikum na kolečka. Krok 5: Nezapomeneme scedit hříbky, taky je řádně ručkou vymačkáme... Krok 6: Máme všechno? Ano? Nemáme!!! Dle návodu uvaříme gnocchi...přece!!! Na osmaženou slaninu hodíme česnek a necháme rozvonět. Pozor na přepálení- zhořknul by nám a to by byla škoda...tak pracně a za drahý peníz jsme ho sháněli!!! Krok 7: Dále přidáme kapii, hřiby, cibulku, kapustu... Hezky prohazujeme, nebo když neumíme, (jako já), mícháme... Krok 8: Dále do pánve šoupneme uvařené gnocchi a Bonduelle zeleninu... Krok 9: Osolíme (použila jsem mořskou sůl s bylinkama Nahrin Just) a dochutíme citronovým pepřem... Krok 10: Nakonec nalejeme smetanu a necháme projít varem... Krok 11: Na talíři můžeme dozdobit hoblinkami sýru Gran Moravia a pokapat balzamikovým krémem.

TIP: Jak připravit gnocchi na pánvi

Zveřejněno 31. 8. 2011

Poznámka autorky rebeka

Nechala jsem se inspirovat zdejšími recepty, které přidávám do podobných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7L3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7L3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

:yes:taky mi tento receptík utekl..:-K

:yes:taky mi tento receptík utekl..:-K

To jsem nějak přehlídla,miluji zeleninu i gnocchi:-O:-p:-K:yes:

Rebi:yes:;-)

maris: Taky bych ráda očekávala posly:-D

ještě jednou děkuji všem:-):-K

:-Kpěkný receptík:-*:yes:+1:yes:

Pěkné nočky, určitě by mi chutnaly :yes::-K.

:yes::-D+

Je to pěkný recept na jistě dobré jídlo, navíc vtipně popsaný...:yes: "Ňoky" miluju na jakýkoili způsob a zrovna mám v ledničce takové malinké, které se chystám nějak upravit. Jídelníček je už sestavený, takže se třeba v neděli nechám ráda inspirovat při plánování dalšího, týdenního. A i kdybych nakonec vymyslela něco jiného, sem posílám bod a recept ukládám.:-K:yes:

Krásná fotka i recept+:yes::yes:

:-DZábavné počteníčko príma receptíku:-p+10:yes:jako u Kadlíka:-DVidím,že jsi přeci jen kapustu vrazila do něčeho jiného a dobře jsi udělala;-):-*:-))

rebeka: Díky, mrknu po něm, líbí se mi :-)

zizala: zakoupeno v Kauflandu,(viz foto) mají,tuším,i bílý...je to dost drahé,potvora:-S cca 90kč:-O:-D:-D
je to moc dobré, je to jemnější,než samotný balzamico ocet:-K

rebeka::-) není zač;-)
Mám dotaz k tomu balzamikovému krému...já znám jen ocet. Co je to ten krém? Díky:-K

zizala: Jaruš, díky za opravu(Bonduelle...předpokládám, žes opravovala ty;-))
všem ostatním taktéž děkuji za hezké komentáře a bodíky:-):-K

varilamyskakasicku: jj, to jsem taky chtěla Naďu pochválit, že je to i zábavné čtení:-K:-)):yes:

:-D:-D;-):-):yes::yes: super napsaný receptik:yes:

:-D

rebeka: ;-):-D

Vypadá to moc dobře :-p:yes:

Mňááám:-O, mám hlad ....:-D:-D:yes:

maris::-D:-D zbyl,Maruško..vyměním za "polentáka":-D:-D:yes:

rebeka: Rebi, jestli zbyl aspoň vzoreček, prosím, pošli posly:-p:yes:+

Bahula:o tomto způsobu jsem taky uvažovala,ale nakonec ve mě zvítězil konzervativní duch:-8 a vařila jsem je:-8:-D:-D:-D

Lehké letní jídlo. Gnocchi můžu na všechny způsoby. Já je nevařím, ale opékám na kousku másla dokřupava :-);-):yes:+

1974andrea:nezlob:-D:-D:-D:-D česneku:-8:-D;-):yes:

Hezky jsi se nechala inspirovat, vypadá to lahodně a ani česnek tam nechybí:-D:-)). Super:-p:yes:

Tak takovou dobrou rychlovku mám ráda:-p+1:yes:

si že..š!;-):-D:yes:;-)mňam:-8

Krásne foto krásneho jedla...:yes:

Tématické fráze:
gnocchi, gnocchi recept, gnocchi se zeleninou, jak se čte gnocchi, recept gnocchi, recepty gnocchi, jak upravit gnocchi, gnocchi recepty, recept na gnocchi, úprava gnocchi, gnocchi hlavní jídlo recept, gnocchi uprava, gnocchi způsob upravy, recept na upravu gnocchi, recepty na gnocchi, smetanové gnocchi, recepty na upravu gnocchi, jak upravit knocci, recepty s gnocchi, gnocchi smetana

Suroviny:
olej, slanina anglická, cibulka, česnek, hříbky sušené, kapie, směs bonduelle trio, gnocchi, smetana 12%, kapusta

Přidat fotografie receptu