Grilovaní líni
Vychutnejte si delikátní chuť grilovaných línů. Tato ryba, známá svou jemnou a šťavnatou strukturou, je ideální pro grilování, které podtrhne její přirozenou chuť. S jednoduchou marinádou a správným grilováním získají líni křupavou kůrku a zůstanou uvnitř šťavnatí.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 722 kJ / 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,14 g |
Tuky | 38,23 g |
Vláknina | 5,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryby opláchněte zevnitř i zvenčí pod proudem vody a osušte je papírovou utěrkou. Očistěte je a poté do jejich boků udělejte nožem příčné zářezy. Ryby naskládejte v jedné vrstvě do pekáčku.
Krok 2: Na marinádu do misky dejte česnek nakrájený na plátky, pokrájenou a semínek zbavenou chilli papričku, sůl, pepř a pak vše oblou stranou lžíce rozmačkejte na pastu. Přidejte ještě limetkovou šťávu a třete, dokud se sůl nerozpustí. Vmíchejte pokrájenou pažitku, šalotku nakrájenou na kolečka, cibuli, pokrájenou petrželku a olej.
Krok 3: Trochu pasty dejte do každé ryby a také ji vetřete do zářezů na bocích.
Krok 4: Do dutiny vložte i snítku čerstvého tymiánu, jeden bobkový list a kuličku nového koření.
Krok 5: Zbylou marinádou potřete kůži ryb, zakryjte je fólií nebo alobalem a na hodinku je uložte do lednice. Během této doby je párkrát obraťte.
Krok 6: Připravte gril na přímé grilování. Rozpalte ho na vysokou teplotu. Okartáčujte rošt a naolejujte ho.
Krok 7: Rozmístěte ryby na rošt a poté je opékejte 6-10 minut na každé straně, dokud nebudou propečené.
Horké ryby podávejte ozdobené dílky limetky.
Horké ryby podávejte ozdobené dílky limetky.
Zveřejněno 5. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaní líni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9N1
Moje poznámka
Grilovaní líni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9N1
Nejnovější recepty
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 13. 4. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 1 hodinou
Velikonoční beránek
gedzitka před 5 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 6 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 6 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 7 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 8 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 8 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 13 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
veronika_straka před 13 hodinami
Tématické fráze:
lín recepty,
lín na grilu,
lín recept,
lín obecný recepty,
recepty lín,
lín,
lín obecný recept,
grilovaný lín,
recept lín,
recept na lina,
recepty z lína,
recepty na lína,
jak očistit lína,
jak očistit lína obecného,
lin na gril,
lín top recepty,
lín obecný na grilu,
lín obecný příprava,
recepty lín obecný,
líni recept
Suroviny:
lín,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
sůl hrubá,
pepř mletý,
šťáva limetková,
pažitka,
cibule šalotka,
petrželka,
olej olivový,
tymián čerstvý,
bobkový list,
koření nové koření,
limetka
Komentáře (7)