Voňavý divoký pekáč
Pokud máte rádi česnek a kořeněná jídla, zkuste kuřecí maso proložit uzeným, přidat bylinky a zasypat spoustou cibule a česneku. Šťávu z cibule doplněnou uzeným vývarem pak stačí jen zahustit a doplnit vhodnou přílohou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 501 kJ / 359 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,04 g |
| Tuky | 0,61 g |
| Vláknina | 19,74 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 46,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání.
Krok 2: Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou.
Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou.
Krok 4: Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku.
Krok 5: Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut.
Krok 6: V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.
Krok 7: Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme.
Krok 8: Podáváme se šťouchanými brambory, bramborovým knedlíkem a můžeme přidat i špenát, popř. zelí.
Zveřejněno 9. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý divoký pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmNV
Moje poznámka
Voňavý divoký pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmNV
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moji utopenci
marky79 před 12 minutami
Pudinkové cukroví
adela. před 21 minutami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 22 minutami
Sachr cukroví
adela. před 25 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Tématické fráze:
jídlo z jednoho pekáče,
recepty na jídlo z jednoho pekáče,
jídla z jednoho pekáče,
divoký česnek,
divoký česnek recepty,
divoký česnek recepty,
recepty z jednoho pekáče,
česnek divoký,
brněnský dort fotopostup,
brněnský dort-fotopostup,
nadívané kuře z jednoho hrnce,
kuřecí paličky z jednoho pekáče,
pecena kachna s kralikem,
divoky spenat,
jídla v v jednom pekáči,
jídlo do z jednoho pekáče,
pokrmy z jednoho pekáče,
recepty do pekáče,
pecene kure s kralikem,
vonavý pekáč
Suroviny:
žebra uzená,
paličky kuřecí,
cibule,
česnek,
česnek,
víno bílé,
bobkový list,
jalovec,
koření nové koření,
paprika čerstvá červená,
rozmarýn čerstvý,
tymián čerstvý,
vývar z uzeného masa,
omáčka sojová,
máslo
Komentáře (49)
parádní výtvor
a bílé..hmmm...to se bude muset prubnout
K receptu nejsou žádné komentáře.