Voňavý divoký pekáč
Pokud máte rádi česnek a kořeněná jídla, zkuste kuřecí maso proložit uzeným, přidat bylinky a zasypat spoustou cibule a česneku. Šťávu z cibule doplněnou uzeným vývarem pak stačí jen zahustit a doplnit vhodnou přílohou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 501 kJ / 359 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,04 g |
| Tuky | 0,61 g |
| Vláknina | 19,74 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 46,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání.
Krok 2: Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou.
Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou.
Krok 4: Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku.
Krok 5: Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut.
Krok 6: V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.
Krok 7: Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme.
Krok 8: Podáváme se šťouchanými brambory, bramborovým knedlíkem a můžeme přidat i špenát, popř. zelí.
Zveřejněno 9. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý divoký pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmNV
Moje poznámka
Voňavý divoký pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmNV
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
jídlo z jednoho pekáče,
recepty na jídlo z jednoho pekáče,
jídla z jednoho pekáče,
divoký česnek,
divoký česnek recepty,
divoký česnek recepty,
recepty z jednoho pekáče,
česnek divoký,
brněnský dort fotopostup,
brněnský dort-fotopostup,
nadívané kuře z jednoho hrnce,
kuřecí paličky z jednoho pekáče,
pecena kachna s kralikem,
divoky spenat,
jídla v v jednom pekáči,
jídlo do z jednoho pekáče,
pokrmy z jednoho pekáče,
recepty do pekáče,
pecene kure s kralikem,
vonavý pekáč
Suroviny:
žebra uzená,
paličky kuřecí,
cibule,
česnek,
česnek,
víno bílé,
bobkový list,
jalovec,
koření nové koření,
paprika čerstvá červená,
rozmarýn čerstvý,
tymián čerstvý,
vývar z uzeného masa,
omáčka sojová,
máslo
Komentáře (49)
parádní výtvor
a bílé..hmmm...to se bude muset prubnout
K receptu nejsou žádné komentáře.