Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulovo-česneková polévka zahuštěná kuskusem

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2,50 litru

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 383 kJ /
570 kcal
Bílkoviny8,44 g
Tuky37,30 g
Vláknina24,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 415 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy44,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, cibulku na kolečka a mrkev si nastrouháme. Krok 2: V hrnci na oleji si osmažíme cibuli do světlehněda, za chvilku přidáme česnek a nastrouhanou mrkev, zalijeme vývarem, nebo vodou a vaříme. Krok 3: Za chvilku nasypeme majoránku, přidáme kuskus, lahůdkovou cibulku, dosolíme, dáme sušený česnek, ještě polévkové koření a chvilku (tak 5-10 minut) povaříme. Krok 4: Můžeme ozdobit petrželkou kudrnkou, nebo pažitkou.

Zveřejněno 31. 8. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Potřebovala jsem fofrovou polévku a tak jsem vymyslela právě tuto. Světe div se, ona byla bezvadná, proto jí sem přidávám, kdyby někdo chvátal jako já, jen dám příště kuskusu ještě víc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6On

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6On

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Už jsem vařila poněkolikáté a vždy to je pochoutka. Jednoduchá a rychlá mňamina. S rohlíkem jako fajn obídek. ☺️

Jana: Jani, určitě by to bylo možný, to klidně vyzkoušej-nic tím nezkazíš a polévka bude sytější a hustější;-)

Výborný recept! Neměla jsem lahůdkovou cibuli a sušený česnek tak jsem to udělala bez nich a i tak to bylo výborné! Navrch dala opečený chléb a polévka už není! :-p
Chtěla jsem se zeptat, zda by do toho šlo přidat vejce?

christy: Christi, to nic, to se může stát a já aspoň vím, že vám chutnalo a dokonce 5x:-!:-D a to jsem ráda;-) My máme polévky moc rádi a vařím je ob den, mám tu hodně receptů na polévky, tak máš z čeho vybírat, třeba budou taky chutnat

christy: tisklas moc dlouho ODESLAT ;-);-)

Nevím co mi to blbne,že se to poslalo tolikrát:-O

Bibinka:měla jsi pravdu ta polévka je opravdu výborná,mlaskali jsme všichni:-D:yes:
Já vím,že tříletá může všechno jen je to moje první tak to asi moc řeším,ale už povoluju:-8 a Vařím teda s věcma bez glutamátů to je fakt to si jako jediný hlídám:-K

Bibinka:měla jsi pravdu ta polévka je opravdu výborná,mlaskali jsme všichni:-D:yes:
Já vím,že tříletá může všechno jen je to moje první tak to asi moc řeším,ale už povoluju:-8 a Vařím teda s věcma bez glutamátů to je fakt to si jako jediný hlídám:-K

christy: Christy, 3 letá holčička by jí mohla a dokonce ten kuskus je dóst zdravý. Jen bych pro ní ubrala 1 cibuli(nadýmá) a méně česneku(nemuselo by jí to tolik česnekové chutnat)a polévkové koření bych dala kostku zeleninového vývaru bez glutamátů. Nakonec bych si myslela, že 3 leté děcko už může všechno, tak ať chutná a pak písni;-):yes:
Jo Christi, tady si všichni tykáme:-D

Ještě mě napadlo,myslíte,že je to vhodné aj pro skoro tříleťačku:-?

Bibinka:děkuju,v sobotu tu mňamku hned vyzkouším. A udělám to z toho kuskusu jednou se začít musí:-D
Málem bych zapomněla přidávám bodíka;-):yes:

christy:Christy, dala jsem na to množství polévky 2 hrsti, někdo má rád hustější, někdo naopak, tak to přizpůsobit. Pokud ho nemáš doma, dej rýži, nebo krupičku;-)

Vypadá to výborně:yes::-p
Ale kuskus jsem ještě nedělala:-8kolik ho je teda do té polévky potřeba??:-K

:-Kpěkná rychlovka +1:yes::yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
zahuštěné polévky, česneková polévka, polevka s kuskusem, česneková polévka recept, zahuštěná polévka, zahuštěné polévky recepty, polevky zahustene, polevka s kuskusem, recept na česnekovou polévku, zahuštěná uzená polévka, zahuštěná uzená polévka, polévka z kuskusu, cibolovo česneková polévka, zahuštění polévky, zahustena cesnecka, nadýmá kuskus, polévka z kuskusem, polévka zahuštěná, polévka kuskus, dobra česneková polévka

Suroviny:
cibule, cibulka lahůdková, česnek, česnek sušený, mrkev, kuskus, majoránka, masox, sůl, olej,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu