Suroviny
Porce: 12 až14 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 651 kJ / 2 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,84 g |
Tuky | 244,55 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 149 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 58,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slepici bez vnitřností omyjeme.
Krok 2: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Spolu se slepicí vložíme do hrnce a zalijeme asi litrem studené vody.
Krok 3: vaříme 1,5 hodiny.
Krok 4: Maso vykostíme, kousky prsíček nakrájíme na jemné proužky.
Krok 5: Dáme do mísy, přilijeme trochu vývaru a odložíme.
Krok 6: Zbylé maso nakrájíme na drobno, přidáme 250 ml smetany a 75 g měkkého másla a protřeme jemným sítem. Tuto kaši dáme do chladna.
Krok 7: Ze zbylého másla a mouky uděláme jíšku.
Krok 8: Přilijeme k ní 2 litry slepičího vývaru a kosti a šlachy v něm 30 min povaříme; potom přecedíme.
Krok 9: kaši smícháme s polévkou a zahřejeme, nenecháme však už vařit, jinak by se polévka srazila.
Krok 10: Žloutky rozšleháme se zbylou smetanou, přidáme do polévky a zamícháme.
Krok 11: Přidáme nakrájené maso.
Krok 12: Podle chuti přilijeme bílé víno.
Zveřejněno 10. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královnina polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98N8
Moje poznámka
Královnina polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98N8
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 13 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 14 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 10 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 12 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 13 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 13 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 13 hodinami
Tématické fráze:
polévka z bažantí slepice,
svatební polévka,
polévka z jehněčího,
polevka z jehněčího masa,
silný slepičí vývar,
jehněčí maso/polévky,
jehněčí polévka,
kvalitní slepičí vývar,
svatební polévka recept,
svatební vývar,
bibinka polévky,
královnino kuře recept,
kvalitní polévka,
kvalitní slepici polévka,
srbské svatební recepty,
hodová polévka,
polévka s drůbežími knedlíčky recepty,
polevka z jehněčí,
bažantí královska polevka,
polévky jehněčí
Suroviny:
slepice,
polévková zelenina,
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká,
žloutek,
víno bílé suché
Komentáře (10)