Cuketová zemlbába-žemlovka
Žemlovka je oblíbené jídlo naší kuchyně. Věděli jste ale, že jablka v ní můžete vyměnit za cuketu? Zbytek surovin zůstává tradiční – skořice, ořechy, rozinky i vanilka. Ideální způsob, jak chutně zužitkovat přebytek cuket i starší pečivo.
Suroviny pro 6 porcí
pečicí nádoba = 25 x 30 cm
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 787 kJ / 1 144 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,72 g |
| Tuky | 9,79 g |
| Vláknina | 15,83 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 236,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová zemlbába-žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oyqr
Moje poznámka
Cuketová zemlbába-žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oyqr
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 3 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 minutami
Mila kuličky
Marule před 43 minutami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 hodinou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Tématické fráze:
zemlbába recept,
zemlbába,
vaříme z cukety,
štrůdl z cukety,
vaříme s cuketou,
vaříme z cuket,
žemlovka,
cuketová buchta s jablky,
zemlbába z rohlíků,
vaříme žemlovku,
recept zemlbaba,
zemlbába žemlovka recept,
žemlovka recept,
recepty zemlbába,
vaříme s cukety,
štrúdl s cuketou,
zemlbába recepty,
recept na zemlbabu,
cuketový štrůdl,
buchtami z cukety
Suroviny:
rohlík,
máslo,
cuketa,
cukr krupice,
med,
skořice,
kyselina citronová,
koření hřebíček,
rozinky,
ořechy,
mléko,
vejce,
cukr vanilkový
Komentáře (18)