Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 304 kJ /
1 746 kcal
Bílkoviny159,77 g
Tuky46,38 g
Vláknina58,18 g
Cholesterol 439 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,51 g
Sacharidy135,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme nakrájeli zhruba na velikost soust, a plátky česneku. Vše orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, rozmarýn a jalovec. Vložíme do trouby, vyhřáté na 150°C a přikryté zvolna pečeme asi 3 hodiny. Zhruba po hodině doléváme horký vývar. Krok 2: Maso, které již odpadlo od kostí, vyjmeme. K vypečené šťávě přidáme švestková povidla, rajský protlak, cukr, červené víno, skořici, hřebíček, badyán, podle potřeby vývar a na sporáku vaříme asi dvacet minut, do zhoustnutí. Krok 3: Odstraníme tuhé části koření. Poté přidáme strouhaný perník, provaříme a podle zvyklostí omáčku buď propasírujeme, nebo rozmixujeme. Na samý závěr můžeme zjemnit lžičkou čerstvého másla. Krok 4: Během přípravy omáčky necháme v jiném kastrůlku rozpustit lžíci másla, přidáme okapané sterilované cibulky a orestujeme je dozlatova. Přidáme karamel, trochu soli a prohřejeme.

Maso podáváme s perníkovou omáčkou, karamelizovanými cibulkami a čerstvým chlebem.

Zveřejněno 8. 10. 2011

Poznámka autorky Eliza

Karamel připravuji do zásoby podle tohoto receptu

http://www.toprecepty.cz/recept/15704-karamel/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0Qz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0Qz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:-pparádní recept+1:yes::yes:

Eli tohle je moc hezký recept:-p+14:yes:a jídlo nádherně nafocené:-KÚplně mi to zahýbalo chuťovýma buňkama;-):-8

Maris, ono je to vlastně hovězí ve vývaru na divoko, ale pomalu pečené. To je klasika. No a potom se přidělá ta perníkovo-švestková omáčka, která chutná...asi jako ta majda ke kapru namodro.. Já mám ten recept dlouho opsaný a trochu se mi tam nezdál rajský protlak...ale dala jsem ho a dobrý - nic se nepokazilo. Tak snad bude chutnat, u nás joo.;-)
Andreo, on to ten strouhaný perník zároveň zahustí...
Všem děkuji za zájem o recept a Reny, jsem moc ráda.:-K:-K

Eli - tady je tolik koření, tolik chutí, že si moc neumím představit tu konečnou, ale protože máš moji stoprocentní důvěru a jsem si jistá, že je to výborné, tak mi nezbývá nic jiného, než vyzkoušet;-):yes:+

tak Eli....konecne neco,co sezenu i u nas....ja tohleto osso buco kupuju na polevky...a ted je tu jeste jeden krasnej receptik...Diky,posilam bodik a zkus prihodit jeste neco z tohohle nebo jinyho levnejsiho hoveziho....:yes::-K...tvoje recepty u nas frcej...:-))

Paráda:-p:yes:, o perníkové omáčce jsem zatím jen slyšela, ale nerealizovala. Eli, nestačilo by tam třeba dát jenom perníkové koření nebo tam musí být ta hmota?

Tak tomuto jedlu musím udeliť bod hneď:-p:yes:Vyzerá to úžasne:-KUkladám;-)

Teda Eli, ty mi ale děláš radost s tím hovězím. :yes: Recept vypadá lákavě a určitě stojí za vyzkoušení. Zaúkolujeme řezníky.;-) +7:-K

:-p Eli to je nádhera:yes::-K

To je parádní recept :yes:, škoda, že u nás mají jen hovězí přední, zadní a kližku ;-(,přidávám bodík:-K

tak toto je fakt nahodicka, minuly vikend sme boli v cechach a manzelova maminka sa chcela pri nedelnom obede vytiahnut a chcela urobit osso...ja som to este nejedla, tak mi chcela urobit radost. ale v celej jihlave nedostala telacie s kostou. Jej priatel nam vravel, ze vo Viedni, predavaju na to maso a to maso sa uz vo vitrine vola ossobuco. Musim sa urcite po tom popozerat u masiara.

Šmankote Velebnosti, taká dobrota a já nevím kde bych to tady u nás koupil. Budu trpělivý a snaživý:-p

Vždyť jo, ani jsem to jako kritiku nepochopila, taky proč...;-):-):-):-K

Eliza: jo, nemyslím to jako kritiku,jen že někde jsem to snad četla nebo viděla ;-)

No, odborník, Špagátku, nejsem...;-),ale pravda je, že osso buco je telecí zadní lýtko s kostí. U nás na trhu prodávají příčné řezy hovězí nožky z mladého býčka právě s názvem osso buco, tak jim důvěřuju a podávám dál.
Děkuju za body, tobě i Ottovi, který je pro mě odborník přes masová jídélka...:-K:-)

Tématické fráze:
oso buco recept, vývar z hřebíčku, recept na oso buco, osso buco pohlreich, oso buko recepty, osso buco steak, polreich osobuco, recepty na oso buko, polreich ossobuco, telecí osso buco, osso buco, osso buco polreich, oso buko recept, ossobucco podle pohlreicha, pohlreich osso buco, oso buco, hovězí kližka s perníkovou omáčkou, best osso buco, ossobuco steak, telecí oháňka recept

Suroviny:
osso buco, mrkev, celer, petrželka kořenová, cibule, česnek, máslo, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, jalovec, rozmarýn sušený, tymián sušený, povidla švestková, protlak rajčatový, cukr, perník strouhaný, víno červené, vývar hovězí, koření hřebíček, skořice celá, badyán, pepř, sůl, cibulka, máslo, karamel, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu