Dušený králík na houbách a pórku
Tradiční české maso v moderně laděné úpravě. Králík dušený s lesními houbami a pórkem nabízí skvělou kombinaci chutí, která potěší milovníky domácí kuchyně i gurmány. Lehké, zdravé a přitom syté jídlo, které voní po lese.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 608 kJ / 1 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,10 g |
| Tuky | 106,98 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 14,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka částečně vykostíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme na sádle.
Krok 2: Maso vyndáme a ve výpeku osmahneme drobně nakrájenou slaninu. Pak vložíme houby, opepříme a přidáme kmín. Vrátíme maso, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka (můžeme buď v tlakovém hrnci, nebo v troubě).
Krok 3: Nakonec přidáme nakrájený pórek a dál dusíme.
Krok 4: Vyndáme maso a omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě provaříme.
Krok 5: Podáváme s přílohou podle chuti, třeba s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený králík na houbách a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BEj
Moje poznámka
Dušený králík na houbách a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BEj
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
králík na houbách,
králík dušený,
dušený králík,
duseny králík recepty,
králík v tlakovém hrnci,
králík pórek,
králík na zelenině a houbách,
králík v houbové omáčce,
králík s houbami,
kralik na houbach a zelenine,
králík recept,
jak nejlépe připravit králíka,
králík na houbové omáčce,
dušený králík v tlakovém hrnci,
králík a pórek,
omáčka z králíka s houbami,
kralik se houbami,
kralik duseny v tlakovem hrnci,
duseny kralik na divoko,
kralik omacka houby
Suroviny:
králík,
slanina anglická,
houby,
pórek,
vývar masový,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
mouka hladká
Komentáře (29)
Neskutočne dobré papaníčko
voňavý bude a šťavnatý