Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne zapečené s masem

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lala11

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 823 kJ /
2 348 kcal
Bílkoviny153,14 g
Tuky156,60 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 2,52 g
Sůl6,15 g
Sacharidy79,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji krátce osmažíme pokrájenou cibuli společně s rozmačkaným česnekem. Krok 2: Přidáme maso a za stálého míchání necháme zhnědnout. Krok 3: Pak osolíme, okořeníme, přidáme rajčata i s nálevem, promícháme a chvíli dusíme. Pak připravíme bešamel: necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme řídkou kaši. Krok 4: Nasypeme do ní asi 2/3 strouhaného sýra a za stálého míchání necháme rozpustit. Krok 5: Osolíme a okořeníme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Krok 6: Pak vrstvíme střídavě do pekáče: tenká vrstva bešamelu, lasagne, masová směs, bešamel, lasagne, masová směs,... Krok 7: Poslední vrstvu bešamelu posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Krok 8: Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Krok 9: Po půl hodině odkryjeme dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu (5 - 10 minut).

Zveřejněno 7. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne zapečené s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZ38

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne zapečené s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZ38

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Přesně tak do lasani prostě bešamel patří pí. Jitko! ;-) a také musíte přečíst na obalu těstovin / lasani zda se majimají předem uvařit či nikoliv.

Jitka: lasagne sa nevaria dopredu. Preto je tam ten bešamel, aby mali od čoho zmäknúť ;-) Nechápem, čo sa ti zrazilo, ani prečo to bolo kašovité. Toto sú klasické a dovolím si tvrdiť dobré lasagne, a rozhodne nie sú kašovité ;-)

Zajímavý recept, ale na můj vkus jsou tedy lasagne opravdu dost pracné, ač jsem je dělala z předvařených těstovin :-D. Navíc jsem ve svém kuchařském amatérismu nepochopila, k čemu v tomto receptu slouží bešamel :-8. Jen mi celý výsledek srazil, příště ho do stejného receptu vůbec dělat nebudu a místo toho přidám maso, myslím, že u nás doma si pak víc pochutnáme a nebude to tak kašovité.

Dělám podobně..lasagně milujeme,:-p:-8, tvrdý sýr nahrazuju parmazánem, je to mňamka, posílám bodík:-))

skvělé,celá má rodinka si šmákla,až pomalu chybělo:-D:-D:-D. proto dávám bodík.:yes:počítala jsem s jídlem na dva dny, tak zítra musím znovu za plotnu:-/,

anonymní kráska 4. 9. 2012 15:08
supr dělala jsem ale mám ráda jídla v restauracích:yes:takže ok:-)

lasagne jsou mooooc výýýýýýýborné:yes::-):-p:-8:yes:

Lasahne jsem vyskoušela úplně poprvé a byly fakt supr :yes:
a určitě je udělám znovu výbornej recept:-p:-p:-O:-O:-K:-K

moc dobry jidlo, chutnal mi vic nez ten se spenatem :-)

lasagne byly výborný:yes:

Dnes jsem delala k obedu a jsou skvele! :yes: delala jsem poprve a hned se povedly.. i dcera je komentovala slovy, ze jsou stejne dobry, jako v jedny restauraci v Jihlave :-)) takze jsem uspela. Jen jsem delala na 500g masa ze 6ti lasagni, vic se tam dat nedalo. :-)

No mnam:-p:-ptohle miluju:-*:-*:yes::yes::yes:

:-p:-p:-p:-K:yes:

výýýýýborné!!:-K

Vyznavač McDonaldu 29. 10. 2010 09:47
:-(( příprava zdlouhavá:-((;-(:-//

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
lasagne s mletým masem recept, lazaně recept s mletým masem, lasagne s mletým masem, lasagne, zapečené lasagne s mletým masem, lasagne recept, lazaně s mletým masem, zapecene lazane, lazaně recept, lassagne, lasagne s kurecim masem, zapekane lasagne, lazaně, recept na lasagne, lazane recepty, bešamel na lasagne, lasagne bešamel, lasagne s mletým masem pro začátečníky, recept na lazaně, recept na lazaně

Suroviny:
těstoviny lasagne, maso mleté, cibule, česnek, rajče, sůl, pepř mletý, tymián, koření oregáno, olej, máslo, mouka hladká, mléko, sýr tvrdý, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu