Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 272 kJ / 3 411 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,63 g |
| Tuky | 22,62 g |
| Vláknina | 25,77 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 117 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 690,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51WY
Moje poznámka
Briošky - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51WY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 14 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 34 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční briošky,
recept na sladké briošky,
briošky z domácí pekárny,
sladké briošky,
brijošky,
brioška z domácí pekárny,
briošky,
recept na briošky,
foto briošky,
briošky recept,
brioška sladka,
brioška recept,
briožky recept,
sladké briošky recept,
brijosky recept,
briošky recept domaci pekarna,
výtažek ze šneků,
briozky,
velikonoční briošky recept,
vynikající briošky
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
Komentáře (32)
Omládek som si už dávno obľúbila a miesim ručne. Milujem totiž kontakt s cestom - ako sa mení pod rukami, ožíva.
děkuju, dneska jsem pekla na zítřejší výlet, chuťově vynikající, s těstem se pracovalo jedna báseň
Když nemáš Voňavé pečení, dej do těsta o 20 g cukru méně a přidej vanilkový cukr, můžeš dát i trošku citrónové kůry. Sladovit můžeš nahradit medem, ale pokud se ti těsto s omládkem zalíbí, klidně ho kup - po otevření uschováš v lednici a když ho budeš nabírat vždy jen čistou, suchou lžičkou, vydrží ti i po záruční (spotřební) době, aniž by se nějak změnily jeho vlastnosti. Toto mi poradili přímo ve výrobně sladových výtažků.
Sušené droždí použít můžeš, dej ho asi 2,5-3 lžičky (těsto je dost sladké i mastné).
Ale mám stejný problém jako Merylas s Rebekou a ostatní pekařinky
Můžeš ho zkusit nahradit lžičkou medu, i když ten na kvasinky úplně stejné účinky nemá.Přesto i s medem omládek velice hezky kyne.
ty jsou luxusní
samozřejmě, že vyzkouším i něco jiného a třeba zrovna toto, to by si smlsl můj táta, ten má vánočku moc rád
a stejný problém jako Merylas..nestíhám..jenom pořád ukládám
a že jsem tak smělá...to je spíš do sladka, že
jakože si na to asi nedám turisťák