Zavaření utopenci
Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete ji zavařit jako masný výrobek. Přísady a pikantnost nálevu záleží na chuti každého.
Postup přípravy
Krok 1: Sterilované okurky nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 2: Špekáčky 3x podélně nakrojíme, do krajních zářezů dáme plátek okurky, doprostřed hořčici, chilli a cibuli.
Krok 3: Můžeme sepnout párátkem a naskládáme do sklenic.
Krok 4: Do každé sklenice dáme 1 lžíci Vegety, zalijeme vodou s octem v poměru 1:1 asi 5 cm pod okraj.
Krok 5: Sterilujeme na 85 °C po dobu 25 minut. Uchováváme ve chladu.
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavaření utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wREr
Moje poznámka
Zavaření utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wREr
Nejnovější recepty
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 21 hodinami
Chřestová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Rebarborovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 22 hodinami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno 28. 4. 2025 09:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Teplý čočkový salát
TondaJ před 56 minutami
Brokolicová polévka s vločkami
TondaJ před 56 minutami
Vepřové kotletky s pepřovou omáčkou
prochajdam před 1 hodinou
Křehoučké jogurtové řízky
Kovisova před 1 hodinou
Halušky se zakysanou smetanou
ZboSy před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
Nikolw před 4 hodinami
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
mariooneta před 13 hodinami
Rebarborový koláč
janpoho před 13 hodinami
Kopřivový sirup
BlancaL před 14 hodinami
Tématické fráze:
utopenci v rosolu,
zavařování utopenců,
jak zavařit utopence,
utopenci s dekem,
zavařování utopenci,
utopenci zavařování,
jak dlouho vydrží utopenci,
utopenci recept s dekem,
recept na utopence s dekem,
zavařit utopence,
utopenci recept,
utopenci,
zaváření,
trvanlivost utopenců,
recept na utopence,
zavarovani utopence,
zavařené špekáčky,
tygří utopenci,
zavařený utopenec,
utopenci trvanlivost
Suroviny:
špekáček,
cibule,
okurky sterilované,
hořčice plnotučná,
podravka,
vegeta,
chilli,
ocet
Komentáře (13)
Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptu