Zavaření utopenci
Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete ji zavařit jako masný výrobek. Přísady a pikantnost nálevu záleží na chuti každého.
Postup přípravy
Krok 1: Sterilované okurky nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 2: Špekáčky 3x podélně nakrojíme, do krajních zářezů dáme plátek okurky, doprostřed hořčici, chilli a cibuli.
Krok 3: Můžeme sepnout párátkem a naskládáme do sklenic.
Krok 4: Do každé sklenice dáme 1 lžíci Vegety, zalijeme vodou s octem v poměru 1:1 asi 5 cm pod okraj.
Krok 5: Sterilujeme na 85 °C po dobu 25 minut. Uchováváme ve chladu.
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavaření utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wREr
Moje poznámka
Zavaření utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wREr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 20 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 1 hodinou
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 11 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 12 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 18 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 23 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
utopenci v rosolu,
zavařování utopenců,
jak zavařit utopence,
utopenci s dekem,
zavařování utopenci,
utopenci zavařování,
jak dlouho vydrží utopenci,
utopenci recept s dekem,
recept na utopence s dekem,
zavařit utopence,
utopenci recept,
utopenci,
zaváření,
trvanlivost utopenců,
recept na utopence,
zavarovani utopence,
zavařené špekáčky,
tygří utopenci,
zavařený utopenec,
utopenci trvanlivost
Suroviny:
špekáček,
cibule,
okurky sterilované,
hořčice plnotučná,
podravka,
vegeta,
chilli,
ocet
Komentáře (14)
Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptu