Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratislavská buchta

Tento oku lahodící, vrstvený a barevný moučník je poměrně rychle připravený. Je vláčný díky pudinku, se kterým se peče a zakysané smetaně, kterou je potřený ještě horký. Na talíři vypadá velice pěkně a příjemně voní skořicí.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sinbye

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba vychlazení

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba vychlazení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 628 kJ /
3 974 kcal
Bílkoviny94,56 g
Tuky156,92 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 710 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy536,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, vanilkový i krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části. Krok 2: První část nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme cik cak mezi světlé těsto. Krok 3: Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct. Pečeme zhruba 15-20 minut při 200 °C. Krok 4: Rozmícháme zakysané smetany s vanilkovým a moučkovým cukrem a nalijeme je na upečenou horkou buchtu. Na závěr posypeme skořicovým cukrem. Vychladíme v lednici.

TIP: Tipy pro pečení moučníků

Zveřejněno 10. 12. 2010

Poznámka autorky Sinbye

Většinou jí dělám bez smetany protože rodina nikdy nečeká až smetana ztuhne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpp7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpp7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

suprový dezert!

Toto je skvělý recept, dělala jsem opakovaně, vždy se povedlo.:yes:<3:-)

poslední věta receptu zní: "Většinou jí dělám bez smetany protože rodina nikdy nečeká až smetana ztuhne :-)" - tak bych smetanu klidně vynechala a pocákala třeba čokopolevou :-)

hosta: ale práve s tou smotanou je to perfektné...

Je možné místo smetany použít tvaroh? Prosím o radu, smetanu mi doma všichni špatně snáší 8-(

Veronika1002: urcite nie, smotanou sa polieva upeceny mucnik. Skus iny kolac.

Jana Feixová 15. 4. 2016 15:44
Tuhle buchtu peču už pár let a je skvělá. Vždycky se po ní jenom zapráší. Ta kombinace pudinku a kysané smetany nemá chybu. Zrovna se na ní chystám, čekám zítra návštěvu - budou mít zase boule za ušima . Posílám bodík! :yes: :-)

Buchta je vyborna,doma vsem chutna,me se povedla a to je pro me podstatne,z toh vaseho hašteřeni moc toho neupecete.Akorat řešíte opičárny.Je jedno kdo,ci odkud tento recept vzal.Hlavne,at jsou spokejene zaludky!:-)

Naprosto skvělá!! Pokud budete dělat vše dle receptu, tak Vám musí vyjít v pořádku..děkuji za super recept.

Denisa Ondričková 30. 9. 2014 14:45
Dobrý den ,buchtu jsem dnes zkusila ale vůbec se mi nepovedla a já netuším proč. Vše jsem tam dala jak je napsáno ,jenom ménně cukru a buchta je uplně zdrclá a má divnou chut. Můžete mi prosím poradit co jsem udělala špatně ? :-(Děkuji

Denisa Ondričková: Mozna jste neslehala dostatecne dlouho vajicka. Slehala jsem nejdrive vejce s cukrovou mouckou (dala jsem hnedy cukr do kavomlynku) - cca 10 min od pomaleho slehani az po turbo. Potom postupne pridavala olej a az nakonec vodu. A povedlo se to.

Výýýýýbornááááá!!!!:-p:-8:-p Až zase dostanem chuť na nějakou buchtu s pudinkem,tak jedině tuto.:-K:-*:-p Děkuji autorce za recept,i když třeba není její,je mi to jedno.Fakt nechápu ty komentáře...Podstatný je,že ho sem dala ona a buchta je super!!!:-*Tento server je o vaření a inspirování se a ne o předhánění,kdo má lepší recept.:yes:

:-)):yes:Moc dobra buchta,zitra prijde navsteva:-8:-*tak uz vim cim je pohostim

opravdu povedená buchta, moc nám chutnala, díky za receptík:yes:

Tak a je to v troubě doufám že sem vše udělala správně je pro mého přítele tak doufám že bude chutnat ;-) dík moc za recept :-) zachránila jsi mě!!

Tak buchtu jsem odpoledne upekla, nechala v chladu a ted si na ni pochutnavame:-*.......vyborna ....dekuju za super recept :-K

:yes:

Tak jsem ji upekla dneska, je sice trochu jiná než ta od babičky ale taky moooc dobrá ;-) :yes:

super perfektní hodnotím za jedna :D :-D

Vypadá to jako buchta kterou dělá babička, podle mě asi nejlepší buchta na světě :yes::yes: Taky se do ní musím pustit :-p

To bude dobrůtka, už se peče v troubě :-p Akorát,že jsem si to špatně přečetla a do těsta dala oba vanilkové cukry :-( Kdybych dala další ještě na posyp,tak by to bylo už asi extrémně sladké, ale myslím,že i tak bude mít úspěch ;-)

Já nejsem z Brna :-)

Milá Nikolo, pokud se podiváš na profily těch, kteří tu tvůj recept haní, zjistíš, ža ani jeden není z Prahy, tak se prosím nenávážej do Pražáku jen proto, že jsi z Brna a z principu Pražáky nesnášíš. Naopak já jako Pražák ti recept chválím, buchta je vynikající a zdroj mě nezajímá

Děkuji moc za pochvalu :-)

Nikolka dekuji ti za receptik udelali jsme to podle tveho navodu která je perfektne rozepsaná a moc nam to chutnalo.davam bodík:yes::yes::yes: a prosim neprestavej sem davat recepty jenom kvuli pár rýpalům.

Teda opravdu nechapu,proc se do ni tak navazite...kolikrat jsem si rikala,ze jsou tu uplne blbosti a ostatni pomalu tlaskali..az jsem nechapala..Ted je tady totozny recept jen jeden-ostatni jsou necim jine..a vysledne dilo opravdu vypada lip,ze jsem na nej hned dostala chut..a myslim,ze zdroj zase az tak dulezity neni..ani Nikola nikde nepsala,ze je autorkou receptu..Tak o co jde???:-//

Víte co tak si z nějakýma receptama nakašlite! Nelibí se vám s fotkama ani bez fotek tak už nevím!!! Radši už sem nic dávat nebudu aby nějaci Pražácinebo něco takovýho nemohly jen urážet a hanit!!! Takže se tu s vámi loučím!!! :yes:

Nikolo, bylo by dobre uvadet zdroj, kdyz recept neni primo tvuj originalni... a opravdu nepridavat zbytecne duplikaty. Tady to neni soutez, kdo zde ma nejvic receptu.

Nikolo, když už takhle sypeš recepty z rukávu, je to podezřelé, a moje žena tento naprosto stejný recept včetně ingrediencí a postupu našla v Pošli recept 5/2010 a chceš snad říct, že slovo od slova opsaly Lucie a Veronika Bradovy od tebe:-?

Nikol,mozna je to tu vickrat..mozna ne..ale mas to pekne srozumitelne vse rozepsane a vypada z tech podobnych nejlip..takze ode mne bodik a davam si do oblibenych :-K :yes:

Nikolka, prosím ťa, skús použiť pred pridaním receptu vyhľadávač...tento múčnik je tu mnohokrát, nechce sa mi pátrať. Viem, že to myslíš dobre, ale pridávať sem chronicky známe recepty asi nemá veľký zmysel...(a je tu veľakrát aj bublanina olejová, aj oblížprst, aj štrúdl s jogurtom, zo šľahačkového cesta, aj koláč - buchta z jogurtu a ostatné podobné všade rozšírené...)

:yes::yes:

Tématické fráze:
bratislavska buchta, nejlepší řezy na světě, nejlepší buchta, nejlepsi buchty na plech, nejlepší buchty, nejlepší buchta na plech na světě, nejlepší buchta na plech na světě, nejlepsi buchty na plech na svete, nejlepší buchta na světě, pošli recept, to nejlepší z pošli recept, dobré buchty kolače a jiné sladkosti, nejlepší buchta na plech, nejlepší hrušková buchta, bratislavská buchta recept, buchta se sladkou smetanou, recepty pošli, nejlepší buchta recept, nejlepší buchta s pudinkem, recepty pošli recept

Suroviny:
vejce, cukr krystal, cukr vanilkový, olej, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá, mléko, pudink vanilkový, smetana zakysaná, cukr moučkový, cukr skořice

Přidat fotografie receptu