Suroviny
Porce: 50-60 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 672 kJ / 1 595 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,04 g |
| Tuky | 84,03 g |
| Vláknina | 18,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 67 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 188,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu
Krok 2: Přisypeme ořechy, kokos, vanilkový cukr, lžičku skořice, lžičku citronové šťávy a trochu vyškrábeme vanilkový lusk
Krok 3: Nakonec přimícháme margarín a čekáme, až se vše rozpustí. Asi po 1 minutě sundáme a necháme trochu vychladnout.
Krok 4: Mezitím si obalíme prkýnko igelitovou fólií. Na prkýnko naneseme směs, přikryjeme jí další fólií a vyválíme plát (3mm silný). Necháme přikryto fólií a uložíme na pár minut do mrazáku.Připravíme si vykrajovátka na pečení cukroví a mističku se studenou vodou. Asi po 5ti minutách vyndáme plát z mrazáku.Opatrně odstraníme vrchní fólii (pokud se hmota nelepí).
Krok 5: Vykrajujeme tvary (do páru) a klademe je na tác vyložený igelitovou fólií
Krok 6: Po spotřebě veškeré hmoty si uvaříme pudink podle návodu
Krok 7: (oslaďte podle toho, jak hodně je sladká čokoláda) a necháme ho lehce vychladnout
Slepujeme vykrájené čokoládky pudinkem, do kterého můžeme přidat trochu skořice, případně vanilku
Čokoládu také můžeme slepovat kyselejší marmeládou (rybízová, malinová), do které přidáme pár kapek citronové šťávy Krok 8: Zdobíme dle fantazie
Já jsem pudinkové poprášila (přes sítko) mletou skořicí a marmeládové potřela trochou marmelády a použila vanilku s karamelem (z mlýnku) na posypání
Slepujeme vykrájené čokoládky pudinkem, do kterého můžeme přidat trochu skořice, případně vanilku
Čokoládu také můžeme slepovat kyselejší marmeládou (rybízová, malinová), do které přidáme pár kapek citronové šťávy Krok 8: Zdobíme dle fantazie
Já jsem pudinkové poprášila (přes sítko) mletou skořicí a marmeládové potřela trochou marmelády a použila vanilku s karamelem (z mlýnku) na posypání
Zveřejněno 24. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hříšné čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5oO
Moje poznámka
Hříšné čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5oO
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Tématické fráze:
folie na čokoládu,
čokoláda na cukroví,
mističky z čokolády,
cukrovi s cokolady,
čokolada na vaření recept,
domácí čokoláda s burizony,
mistička z čokolády,
pečení z čokolady,
vareni čokolády,
čokolady,
vodní lázeň na čokoládu,
pečení čokoláda recepty,
hříšná čokoláda,
peceni z čokolády recepty,
recept pečená čokoláda,
jak udelat mističky s čokolády,
recept na čokoládové jazýčky,
recept na vodni lazen z cokolady,
jak namáčet mandle,
co pridat do cokolady na vareni
Suroviny:
čokoláda na vaření,
margarín,
ořechy lískové,
cukr vanilkový,
lusk vanilkový,
skořice mletá,
kokos strouhaný,
pudink vanilkový,
marmeláda,
šťáva citronová
Komentáře (6)