Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční bramborový salát - speciál

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 915 kJ /
3 804 kcal
Bílkoviny96,85 g
Tuky369,19 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 2,06 g
Sodík 6,18 g
Sůl14,93 g
Sacharidy21,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velkého hrnce dáme vařit do vody umyté brambory ve slupce. Brambory by měly být přibližně stejně velké, aby se uvařily všechny stejně do měkka. V rámci úspory času dáme do stejného hrnce uvařit i mrkve a vejce. Krok 2: Jakmile píchnutím do brambor zjistíme, že jsou již uvařené, slijeme vodu a brambory necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory oloupeme a přes drátěné kolečko protlačíme na hranolky. Uvařené mrkve oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Krok 3: Uvařená vejce na tvrdo po ochlazení oloupeme a přes stejné drátěné kolečko jako brambory protlačíme, čímž se nám z nich vytvoří drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na velmi jemno, dáme do sítka a spaříme vařící vodou z konvice, čímž ztratí cibule palčivost, ale zůstane příjemně křupavá. Krok 4: Sterilované okurky a kapie taktéž pokrájíme na kostičky. Plátky šunky nakrájíme na krátké nudličky. Do „mega“ velké mísy dáme nakrájené připravené suroviny, kromě brambor. Krok 5: Přidáme všechnu majonézu, tatarku, lák z kapie a okurek. Vše dobře promícháme a přidáme nakonec brambory. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Krok 6: Následně za pomoci toho nejspolehlivějšího míchacího nástroje, rukou, promícháme tak, aby vznikla vynikající lahůdka, která je nenahraditelná zejména u štědrovečerního stolu, ale i při rodinných oslavách.

Zveřejněno 6. 11. 2011

Poznámka autora Colombo65

Salát připravujeme den předem, tak aby se všechny obsažené ingredience a chutě příjemně spojily do druhého dne, kdy bude s láskou servírován.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5Kq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5Kq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Je moc suprový recept na vánoce

Klasika, taky tak děláme, dávám méně okurek, navíc trošku hořčice a hrášek raději spařený mražený - má hezčí barvu ;-)

Po roce jsem se opět podívala na tento recept a zjistila jsem, že některé z vás můj názor vytočil. A přesto znovu říkám: tento salát ani náhodou!!!

Simona Skolakova: Dobře, odpovídám. Existují základní gastronomická pravidla, podle kterých se do PŘÍLOHOVÉHO salátu, pokud se podává k masu,nedává uzenina! To je něco jako kdybyste např. před čočkou podávala čočkovou polévku. Kromě toho, já dávám přednost jenoduchosti. V tomto salátu je příliš mnoho ingrediencí. Jako když pejsek s kočičkou pekli dort.
Dáme tam 100 dobrých věcí a dort bude stokrát dobrý. Tady je mnoho lepších jednodušších receptů na salát. Uznávám, že každý má své rodinné tradice, zvyklosti a chutě. Já jsem jenom sdělila svůj názor. Pokud Vás zajímá jaký já dělám štědrovečerní salát, tak je to klasický s majonézou. Brambory, mrkev, celer,místo cibule pórek,steril. okurky,majonéza, sůl,pepř,cukr. Mrkev a kousek celeru (nesmí ho být moc) přidávám jedině uvařené. Nemáme rádi steril. zeleninu, protože není měkká. Pórek místo cibule používám už asi třicet let, od doby, kdy jeden člen rodiny měl zdravotní potíže. Poradil mi to vynikající šéfkuchař,můj šéf. Pórek, na rozdíl od cibule, nezpůsobuje nadýmání. A chuť salátu s pórkem je naprosto vynikající.V tomto mém salátu mi nevadí ani hrášek, ani kukuřice, někdy tam tyto ingredience přidávám. Vařenými vejci zdobím salát až na míse. A pochopitelně kudrnkou, kapií apod. Ze salátů zde uveřejněných mě zaujal salát s rukolou a rajčaty, už jsem jej také vyzkoušela. Také máme rádi lehký salát bez majonézy, jen s olejem, já mu říkám moravský.Ale na Štědrý den jen majonézový. Doufám, že Vás moje odpověď uspokojila. Přeji Vám dobrý a úspěšný rok 2018.:-)

Zobrazit starší odpověď

Dělám podobně a je fakt dokonalí

Tohle tedy ne!:no:

elunda: doufám,že jste nějaký salát vytvořila,jak vidno zde jste si nevybrala;-),tak dejte tip,jaký jste dnes ke štědovečerní večeři podávala,zajímalo by mi to;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Když přidáte nastrouhaný křen,poznáte,že jste nic lepšího nejedli!

Kateřina 20. 11. 2011 10:32
Co Vy mi to děláte Otto;-(.Potřebuju držet dietu a hele co na mě vyskočí při otevření stránek:-D:-p:-*.Další bodík už sviští

Krásně pestrý a chutný salát:-K+10:-p:yes:

Jo, tak tenhle salát bych si dala "z fleku" :-p

Bibinka: Bibi, já si worčestrem dochucuji domácí tatarku - je s ním výborná:yes:

:-8:-8:-8:-K

Hrozně ráda bych ochutnala...:-p:yes: A není to jen bonmot.

No vypadá hezky, teda aspon pro mě, rodinka by mi vyšprtala všechen hrášek a kukuřici, jinak ale pro mě dobrý:yes::yes::yes:

Bibinka::-O:-O i ty, Brute:-O:-?:-? teda..Bibi:-?:-D:-D:yes:
tak to se bude mušet prubnout..to se nenechá nic dělat:-8:-D:yes:

rebeka: Rebí, také dávám do salátu worcester, je to bezvadný dochucení a je lepší fakt:yes:
Jinak Otíku, máš 8.bod:yes:

:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna:jooo:-O:-Oworcester:-?:-? tak to si znamenám a zkusím, díky za tip;-):yes:

Irrena:Zkuste do salátu přidat ješté Worchester omáčku asi 2 lžíce,také jsem nevěřila ,ale salát je opravdu lepší .Někde jsem to četla a také jsem tomu nevěřila vyzkoušela a ono je to více než jedlé. Kde jsem to četla už nevím,tak se autorovi ospravedlňuji za sklerózu. :-K

Salátek jedna báseň.:yes: Já ho teda miluju, ale přesto nevím, jestli bychom ve dvou snědli 3 kg.;-):-D +5

Dělám stejný, jen s tím rozdílem že dávám nejdříve brambory a lák aby jej brambory mohly nasáknout a majonézu a tatarku až na konec:yes:Ještě přidávám jablko nakrájené na malinké kousky;-)Bodík dávám:yes:

Lorencs:joo, co dům dal:-O:-?:-? mě to tak nepřipadá..naopak..tady je s citem pro detail promyšlen každý komponent:-8:-D;-):yes::yes:

Colombo: U nás dnes bylo 18´C a Ty s Vánocemi:-? Salátek vypadá lákavě :yes::yes::yes:

:-D salat co dům dal....

:yes:

No tohle :-p:-p:-p:yes::yes:

bože můj:-O:-O chlap..a s jakou péčí a láskou zhotovil salátek:-8:-8:-? krásně nadrobno nakrájené ingredience, barvičky až oka přecházejí:-8;-):yes::yes::yes:
a vánoční, povídáš:-?:-?:-? tak kde mám dárek:-(:-?:-D:-D

Tématické fráze:
vánoční bramborovy salat, recept na vánoční bramborový salát, tradiční vánoční bramborový salát, vanocni salat, český bramborový salát, keřkovský rohliček, vynikající bramborový salát, český bramborový salát recept, bramborovy salat vanocni, jak udělat vánoční bramborový salát, tradiční bramborový salát, pošli recept speciál, top recept na vánoční bramborový salát, tradiční český bramborový salát, domaci bramborovy salat, tradiční vánoční bramborový salát videorecept, dobrý vánoční salát, bramborový salát s worčestrem, vánoční bramborový salát recept, bramborový salát jinak

Suroviny:
salám vysočina, tatarská omáčka, majonéza, vejce, hrášek sterilovaný, kukuřice sterilovaná, okurky sterilované, mrkev, cibule, kapie červená, šunka, lák ze sterilované kapie, lák z okurek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu