Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté muffiny s kakaovým pudinkem

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Středně náročný

Suroviny

Porce: 12 - 14 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 410 kJ /
2 488 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky92,46 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 327 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy351,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a uděláme kvásek. Po vzejití přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, jestli se nám zdá těsto moc tuhé, přidáme trochu mléka. Necháme vykynout na teplém místě. Krok 2: Uvaříme pudink, do teplého dáme Heru a vymícháme v hladký krém a necháme vychladit. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 12 i více kousků, ty vyválíme na podlouhlé placičky, které potřeme krémem (o něco méně, než mám na obrázku, naplnila jsem je moc a trochu krému mi vyteklo), pak přeložíme, okraje dobře přimáčkneme a stočíme. Naskládáme (spojem dolů) do formy na muffiny, kterou jsme vytřeli máslem. Krok 4: Necháme ještě chvíli kynout, pak dáme do předehřáté trouby a pečeme 25 - 30 min.

Zveřejněno 7. 11. 2011

Poznámka autorky mysulka

Krému opravdu nedávejte moc, já to trochu přehnala i s velikostí muffinů a z některých mi trochu vyteklo, ale i tak jsou moc dobré.

Samozřejmě se dá těsto připravit i v domácí pekárně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOBR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOBR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Hmm, vyzkoušeny a fakt výborné. I na pohled zajímavé. Příště zkusím i s jiným pudinkem.;-)Teď jsem dělala s čokoládovým.

dexulka: Moc děkuji za pochvalu a krásnou fotku:yes:, jsem ráda, že chutnalo:-K:-K.

Tenhle nápad na muffinky se mi moc líbil,tak jsem vyzkoušela :-8 Jen jsem použila makovou a tvarohovou náplň,která mi zbyla z předešlého pečení a omylem potřela vejcem :-D I tak to bylo moc dobré :-p Posílím bodík i foto a určitě brzy zopakuji :yes:

...ach tie su prekrasne.......:yes::yes::yes:

Právě je dělám. Ale ta náplň se mi nezdá, když se smíchá teplý puding s tukem, tak se srazí, proto bych doporučila až do zchladlého pudinku vmíchat Heru, nebo máslo. Třetinu budu plnit tímto krémem, který dělávám často do dezertů, jen nebude puding kakaový ale vanilkový, do třetiny dám domácí ostružinovou marmeládu a do poslední třetiny švestková povidla.

jarka skrobakova: Jarko děkuji:-K

ty jsou jak z pohádky, nádherné:-p:-D:yes::yes: bod letí

marseali::-K moc děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnaly;-):-K

Výborný nápad ,jak z kynutého udělat muffiny.Plnila jsem je i nutelou a marmeládou.Vynikající snídaně.:-D:-)):-p

sofie1973 10. 11. 2011 20:02
Mysulko, to je megasuper recept, kulinářský a estetický skvost. :yes::yes::yes::yes::yes:

Leni, jsou nádherné :yes::-K

:-K všem moc děkuji;-)

mirca75:Mirčo moc děkuji za rychlé vyzkoušení a krásné fotky:yes:, jsem opravdu ráda, že klukům chutnaly;-):-K:-K

Mysulko:-), fotky jsem teď poslala a k nim jen malý komentík. Doporučuji dělat muffiny menší jako je máš ty, protože já jsem je dělala vyšší a pak měly tendenci utíkat z formy;-).
Rebeko:-), jako pendolino byly mé děti, které se do nich pustili tak, že na ráno už zbyly jen 4 ks:-8.

Super a krásné dílo;-);-);-)

pěkňoučké:-8:-8:yes::yes::-):-)

mirca75: ty jsi rychlejší jak pendolíno;-):-D:yes::yes:

Myšulko tak tomu říkám parádní vychytávka;-):yes:Moc príma recept,který se mi líbí:-K+17:-p:yes:

Mysulko:-), tak jsem je přeci jen upekla a jsou absolutně jedničkové:yes: a s horkým kakaem neodolatelné:-p. Do hotového krému jsem přidala ještě trochu tvarohu (nějak jsem zapoměla, že v načatém pudinku není jen půlka, ale o hodně víc:-8). Těsto jsem osladila o trošku míň, ale do náplně jsem dala o lžíci cukru víc. Jednu jsem měla hned za tepla:-8 a další už do sebe cpali děti a jen si mlaskali;-). Boďka už je přidělena, tak za chvíli už jen pár fotek - snad ti nebudou vadit. Díky za skvělý recept a všem doporučuji vyzkoušet:-K.

...a máme tady další kouzelné dílko:yes:

:-Kvypadají moc pěkně:-*určitě jsou moc dobré mám uloženo +1:yes::yes:

:yes::yes::-p

to je krása a jak teprv musí chutnat:-p

:yes: hezké :-p

:-O Ty vypadají báječně :yes::yes:

Teda to je krása:-O;-), já si asi brzy půjdu koupit formu, ať to můžu zkusit :-p:yes:

Myšulko:-) tohle nemůžeš! Já teď nic nesmím a ty toto. Muffiny jsou opravdu nádherné - takový krásný šnečci:yes: a ty bydlíš tak daleko... Jo a pekárna je opět nefunkční, takže opravdu "zlobíš";-)....
Kynuté muffky jsem už dělala (podle Rybičky rybky) a tak Ti posílám boďku č. 4 a jistě je brzy vyzkouším;-).

Náádhera:-!:-8:yes:+

Leni, ty jsou nádherné - určitě udělám :yes::-D kynuté,plněné - mňam

Tématické fráze:
kynuté muffiny, pudinkové muffiny, kynuté muffíny s nutelou, plněné muffiny, muffiny z kynutého těsta, mufiny s pudinkem, kynuté těsto s pudinkem, kynuté mufiny, muffiny plněné marmeládou, muffiny pro děti, čokoládové muffiny s pudinkem, mufiny plnene pudinkem, pekárna na muffiny, muffiny z pudingu, muffiny s krémem, jak plnit muffiny, plněný muffin, kynuté těsto na muffiny, kynuté těsto na muffiny, kynuté mafiny

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, olej, droždí, cukr, vejce, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, máslo, mléko, pudink kakaový, tuk hera, cukr

Přidat fotografie receptu